Росен Желязков: Няма да подкрепим третия мандат, но ако се случи кабинет, ще работим

Нямаме идеологически различия с ПП-ДБ. Различието е личностно и по отношение на стигматизирането, а не по отношение на пътя напред, добави той

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Zonanews

Политическата сила, която вземе третия мандат ще е длъжна да се опита да направи кабинет, ние няма да подкрепим, но ако се случи кабинет, ще работим по важните теми, каза в предаването "Панорама" по БНТ бившият шеф на НС и настоящ депутат от ГЕРБ Росен Желязков.

 

По думите му с предлагането на кабинет на малцинството ГЕРБ са били готови да понесат политическата отговорност, но България да има стабилно управление. НС работи само при редовен кабинет.

 

"Нямаме идеологически различия с ПП-ДБ. Различието е личностно и по отношение на стигматизирането, а не по отношение на пътя напред. Нямаме пречка да не работим заедно, ако елиминираме това, че не се харесваме", коментира още той. 

 

По думите му има толкова много его в пленарната зала, че сигурно няма специализирана техника, която да може да го придвижи напред или да го задържи нанякъде.

 

"По всяка тема, която е гореща за страната, експертизата в това Народно събрание е голяма. Проблемът е, че не можем да споделим отговорността и това е нашият най-голям дефицит", убеден е бившият шеф на парламента.

 

По отношение на пожарите, които се вихрят из страната, Желязков коментира следното: "Поздравявам всички, които се включиха в овладяването на това бедствие, държавата са всички тези хора. Винаги пред лицето на бедствието българите са обединяват и могат да направят чудеса".

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени