Сачева: Време е политическото лицемерие да спре, нужно е коалиционно споразумение

Тя определи като нелепи "непрекъснатите намеци за корупционен багаж"

Деница Сачева, ГЕРБ-СДС
Деница Сачева, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

Подписването и преговорите за коалиционно споразумение са крайно наложителни, тъй като смятаме, че е време политическото лицемерие да спре. Това заяви Деница Счева от ГЕРБ-СДС в отговор на думите на премиера Николай Денков от по-рано днес.

 

"Ясно е, че работим заедно по конкретни приоритети и не приемаме поведението на ПП-ДБ, които неглижират, че ГЕРБ-СДС е първа политическа сила, спечелила доверието на своите избиратели и имаща право да предлага и да изпълнява програмите и приоритетите, с които е била изпратена".

 

Относно управленската програма - ГЕРБ очакват да чуят от Николай Денков какво е изпълнено досега и ако има неизпълнени ангажименти - защо, каза Сачева. Тя определи като нелепи "непрекъснатите намеци за корупционен багаж".

 

"Бихме искали да посочим на г-н Денков, че от едната му страна стои човек, който още не е дал ясен и адекватен отговор на българските граждани по отношение на "Чаталджа". Имаме друг министър, в чието министерство имаше арести за корупция. Има министър в неговото правителство, който ходи с охрана заради това, че не е изпълнил политически поръчки".

 

Борбата с корупцията е основен приоритет и на ГЕРБ-СДС и ние не се борим за постове, каза още Сачева.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени