Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и тази агония (ВИДЕО)

Кирил Петков води друга външна политика, различна от политиката на МВнР, на тази на НС и тази декларирана на КСНС

Слави Трифонов
Слави Трифонов Източник: Скрийншот/Facebook

Лидерът на ИТН Слави Трифонов заяви преди минути в извънредно живо включване във фейсбук, че изтегля министрите на ИТН от парвителството и слага край на тази агония, както той се изрази. 

 

"Напускането на министрите на ИТН днес е повод, а причините - ние нямаме място в тази коалиция - заради Северна Македония", добави той.


Кирил Петков води друга външна политика, различна от политиката на МВнР, на тази на НС и тази декларирана на КСНС, заяви той. Кирил Петков си има друг външен министър, негов. Той се казва Весела Чернева, възмути се бившият чалга певец.

 

Кирил Петков е обещал на различни лидери от Европа и света, че ще вдигне ветото на Република Северна Македония и прави всичко възможно това да се случи, въпреки че голяма част от българите искат РСМ да започне преговори , когато изпълнят договора от 2017, коментира Слави Трифонов.

 

Кирил Петков грубо, безпардонно и едностранно нарушава коалиционното споразумение. Македония е важна част от нашата история и нашата душа. Това се нарича национално предателство, категорично заяви лидерът на "Има такъв народ".

 

"Мерките срещу инфлацията само ще я увеличат", добави той. "Министрите на "Продължаваме промяната водят държавата към фалит", каза още Трифонов.

 

"Депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета за социалните мерки, но не и за другото", съобщи Трифонов.

 

"Всичко е въпрос на морал, аз не съм тук заради тази власт и продължавам да не се чувствам политик", заяви той.

 

"Доброволно излизаме от управлението, ако целта беше облаги, щяхме да останем. От днес изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и тази агония", завърши Трифонов.

 

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени