Спецпрокуратурата разследва депутат за пране на пари

Досъдебното производство е било образувано във връзка с проверка, извършена от КПКОНПИ

Прокуратура на Република България
Прокуратура на Република България Източник: ПРБ

Специализираната прокуратура е образувала разследване във връзка с евентуално извършено престъпление от страна на народен представител с инициали Л.И., каза за БТА говорителят на Специализираната прокуратура прокурор Христо Кръстев.

 

Досъдебното производство е било образувано във връзка с проверка, извършена от КПКОНПИ, постъпила в прокуратурата в средата на юли месец.

 

Наблюдаващият прокурор е преценил че има данни за евентуално извършено престъпление по чл. 253 от НК - пране на пари. Единственият действащ депутат с тези инициали, според сайта на Народното събрание, е Лъчезар Иванов от групата на ГЕРБ-СДС. 

 

Без притеснения и готовност за пълно съдействие реагира депутатът Лъчезар Иванов на новината, че специализираната прокуратура е образувала разследване срещу него за пране на пари. Самият той научил от медиите, че е започнало такова разследване.

 

"За да има пране на пари трябва да има престъпна дейност, а аз няма от какво да се притеснявам. Това е един проект за имуномодулатор. Доста други хора трябва да бъдат разследвани за финансови злоупотреби", каза пред "24 часа" Иванов и добави, че не е викан на разпит. Единствено е ходил до антикорупционната комисия, за да предаде сам всички нужни документи.

Още от "Политика"

Красимир Вълчев, водач на листата на ГЕРБ – СДС: Старозагорски регион ще бъде запазен като основен енергиен център

Средствата за индустриалните зони обаче бяха отрязани от "Продължаваме промяната" в Териториалния план за справедлив преход на област Стара Загора, подчерта той

Прочетете повече прочетете повече

Мария Белова: Всеки глас за ГЕРБ ще върне нормалността в политиката и спокойствието на хората

По думите й след изборите на 9 юни трябва да бъде съставено редовно компетентно правителство с премиер, който има авторитет в Европа и може да носи политическа отговорност

Прочетете повече прочетете повече

Кандидати от ГЕРБ в Пловдив: Стабилност и работеща администрация за силно икономическо развитие

Всички те бяха категорични, че Шенген и Еврозоната са стратегически цели за ГЕРБ, които не могат да се постигнат без стабилно правителство и ясно управление

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени