Стефан Янев: Ще застанем на тази страна, която предложи коалиционно споразумение

Време е за единство и диалог

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: Zonanews

"Български възход” ще застане на тази страна, която предложи коалиционно споразумение. Така председателят на партията Стефан Янев отговори на въпрос с ГЕРБ-СДС или с техните опоненти би управлявала в бъдещия парламент БВ. Той гостува в студиото на NOVA, заедно с един от кандидатите за депутати от партията - Ангела Николова.

 

По думите на Янев всички останали варианти могат да са предпоставка за задкулисие. "Ние не искаме това”, категоричен е той. Според лидера на БВ е дошло времето за диалог, единство и компромиси. Стефан Янев обяви, че в следващите седмици "Български възход” ще отправи коалиционно предложение към останалите участници в надпреварата за гласовете на българите, които разпознават националните интереси.

 

Попитан къде трябва да застане България в конфликта между Русия и Украйна, той отговори, че страната ни може да е "Гласът на мира” в ЕС и да настоява за дипломатическото му решаване.

 

"В миналия парламент подкрепихме решението за даване на оръжие, независимо, че вече имаше мнозинство и нашият глас на пръв поглед нямаше значение за това мнозинство. Ние го подкрепихме, защото сложихме едно допълнително условие: че всяко едно оръжие, което излезе от инвентара на Българската армия, трябва да бъде попълнено”, уточни Янев.

 

Лидерът на БВ подчерта, че правосъдната реформа трябва да бъде направена така, че да работи за всички български граждани. "Не бива да се фокусираме само върху отделна изолирана законодателна промяна, когато говорим за съдебна и правосъдна реформа”, категорична е Ангела Николова, която е юрист по образование.

Още от "Политика"

Росен Желязков: Ако днес президентът издаде указ за съставяне на правителство, ще свикам заседание на парламента утре

По-рано днес номинираният за премиер от парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков върна на президента изпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство

Прочетете повече прочетете повече

Томислав Дончев за проектокабинета: Това е конструкция с голямо напрежение, но в механиката има такъв тип напрегнати кон

Минахме през няколко фази, важен е резултатът – има състав на правителство и има мнозинство в Народното събрание, което да го подкрепи, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Офицерите-атлантици: Политици и ръководители на специални служби създават настроения срещу още неизбраното правителство

Дезинформират, че български военнослужещи ще участват във войната на Русия в Украйна, заявяват в декларация от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени