Стефан Янев за втория мандат на ПП: Не бихме подкрепили това, което се предлага, не ни изглежда устойчиво

За третия мандат Янев коментира, че те не са си преписали ролята на балансьор. По думите му всяка една партия може да носи такава отговорност и са в състояние да го направят

Стефан Янев
Стефан Янев Източник: Zonanews

Декларацията на ПП в момента е разпределена в комисии, най-вероятно утре ще бъде гласувана в пленарна зала. Това заяви в "Денят започва" по БНТ лидерът на "Български възход" Стефан Янев. По думите му критиката е към факта, че този документ не предполага свързване с мнозинство, което да поддържа проекта на предложен кабинет.

 

Няма яснота дали ще има мнозинство, което предполага, че ще се разчита на правителство на малцинството. Не е воден разговор да участваме с министри и заместник-министри, по-скоро става въпрос за принципи, заяви бившият служебен премиер.

 

Не бихме подкрепили това, което се предлага, не ни изглежда устойчиво, допълни още лидерът на "Български възход". Описа и логиката, която трябва да се търси, за да бъде съставен кабинет - първо да се водят преговори за мнозинство, което да подкрепи правителство, след това за приоритети и политики и едва тогава за персонален състав.

 

За третия мандат Янев коментира, че те не са си преписали ролята на балансьор. По думите му всяка една партия може да носи такава отговорност и са в състояние да го направят. Знаем кой решава за третия мандат, решение на президента е на кого ще го даде, поясни той.

 

По думите му която и партия да получи третия мандат, трябва да се водят разговори за общите приоритети и да се върви напред. Обединяващите теми са свързани с ежедневието на българите, техния стремеж към предвидимост на утрешния ден.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени