Стоян Мирчев от БСП се похвали: Намерихме допирни точки с "Демократична България"

Мирчев обясни, че оттук нататък предстоят доизглаждане на въпросите, по които не е постигнато съгласие на експертните срещи

Стоян Мирчев
Стоян Мирчев Източник: БСТВ

"Преговорите протекоха доста професионално. Хубавото е, че всичко се излъчва онлайн - всеки, който има интерес, може да проследи разговорите. Показа се едно спокойствие и разбиране, че наистина трябва да се състави правителство. Важното е да има общи приоритети, зад които всички партии са застанали". Това заяви пред БНР Стоян Мирчев от БСП.

 

"Всички се съгласиха на нашето предложение минималната работна заплата да стане 700 лв. Включително и на една стара наша битка за учебниците и тяхното съдържание. Въпреки че ние сме леви, а "Демократична България", например, са десни, намерихме допирни точки", изтъкна той.

 

Мирчев обясни, че оттук нататък предстоят доизглаждане на въпросите, по които не е постигнато съгласие на експертните срещи, лидерски разговори и уточняване на структурата на кабинета.

 

Той изрази надежда, че всичко това ще се случи следващата седмица и България ще има правителство преди празниците. 

Още от "Политика"

Проф. Костадин Ангелов: Много скоро грешката с избора на шеф на НЗОК от ПП-ДБ може да бъде поправена

В хода на дебата относно избора на нов подуправител за Здравната каса председателят на парламентарната здравна комисия обясни колко неподготвен е сегашният шеф на НЗОК от ПП-ДБ

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени