Таско Ерменков предизвика линч в БСП - изключиха Добрев, Шаренкова, Пиринска, Витанов, Жаблянов, Михалевска и други 8

Румяна Сидерова обяви, че "на подобно позорище" не е присъствала

Конгрес на БСП
Конгрес на БСП

Кирил Добрев да бъде отново изключен от БСП, а заедно с него от партията да бъдат изключени още 13 души. Две такива предложения бяха направени до ръководството в последните минути на конгреса, който заседава в зала 3 на НДК. Техен автор бе бившият провален румнаджия Таско Ерменков, за който Zonanews писа преди време.

 

Изключени бяха Светлана Шаренкова, Ана Пиринска, Петър Витанов, Николай Бериевски, Петя Михалевска, Костадин Дурчов, Ленко Петканин, Атанас Атанасов, Петко Димитров, Валери Жаблянов, Ралица Андреева, Ваня Добрева и Мартин Жаблинков. Поредното наказание бе подкрепено с 490 "за", 82 против и 28 въздържали.

 

Светлана Шаренкова и Димитър Иванов с прякор Гестапото
Светлана Шаренкова и Димитър Иванов с прякор "Гестапото"Източник: Zonanews

Водещият заседанието Атанас Зафиров се позова на чл. 12, ал. 1 от устава за нарушенията им и обясни, че те са делегати на конгреса, затова той, като върховен орган, бил компетентен да разглежда партийния им статус. Те присъстват на заседанието, видно е от подписите, поради това конгресът може да обсъди партийния им статус, обясни той.

 

Нарушаване на принципа на демократичното единство, не работят за изпълнение на решенията на партийните органи, не работят за организационно-политическото единство на партията и не пазят доброто й име с поведението си - това са нарушенията на устава, направени от изключените делегати.

 

Петър Витанов
Петър Витанов Източник: Press@petarvitanov.eu

По-рано днес те се качиха на трибуната в подкрепа на Петър Витанов, който поиска да вземе думата, но тя не му беше дадена, защото форумът бе в друга процедура, а не за изказвания.

 

Румяна Сидерова обяви, че "на подобно позорище" не е присъствала. "Няма да решите кадровия въпрос, ще го задълбочите", предупреди тя. И напомни, че дори Вълко Червенков, срещу когото имало възгласи, че трябва да отиде в затвора, не е изключван по този начин.

 

Тя настоя да не се приемат двете решения на база на правилника на конгреса и действащия устав, а не на концепцията за нов устав, която тепърва трябва да бъде приета.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени