Тома Биков, ГЕРБ: Един модел на експертно управление ще усложни още повече ситуацията

Той коментира и разцеплението в ДПС

Тома Биков, ГЕРБ-СДС
Тома Биков, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

 Още в началото на това Народно събрание, още в първия ден, обявихме, че предлагаме, както и още преди да бъде свикано, поканихме всички парламентарни групи на консултации и нашето предложение беше в този доста раздробен парламент със 7 политически сили, че има два пътя. Първият път е максимално широк политически сили да участват със свои значими политически лица в едно общо коалиционно правителство, с коалиционно споразумение. Вторият вариант, който още тогава очертахме, беше че неизбежно ще се отиде на предсрочни парламентарни избори. Това коментира в студиото на "Денят започва" по БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

 

Според него, такава е политическата ситуация в момента и избирателите така са ги подредили в Народното събрание. Няма как дори две политически сили да сформират правителство. "Ние сме в политическа криза, а излизането от една политическа криза може да се случи само с политически решения, взети от ярки политически фигури, които да бъдат заинтересовани тези решения да бъдат изпълнени. Криенето зад експерти, зад програмни, експертни кабинети, зад могат да се скрият политическите лидери, е неефективно решение", каза той.

 

Тома Биков смята, че един такъв модел на експертно управление ще усложни още повече ситуацията. То няма да има успех и политическата криза ще се задълбочи, вместо да се разреши.

 

Той коментира и разцеплението в ДПС:

"Не съм чул анализа на господин Доган, чух това, което г-н Рамадан Аталай обяви вчера. Аз го разбирам, защото всяка сериозна политическа сила иска да подпише коалиционно споразумение да участва официално в управлението, но за мен управление между ГЕРБ и ДПС в коалиционно споразумение не е възможно, дори чисто аритметично в този парламент".

Още от "Политика"

Пеевски към "Възраждане": Няма да позволя на проруски партии да се гаврят с ДПС!

Нека да спрем с тези спекулации и да гледаме държавата да има управление, каза лидерът на ДПС за думите на президента Румен Радев, че България се превръща в "безсрочен донор" на Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени