Тома Биков към партиите от протеста: Кога и на каква цена се разбрахте с ДПС за подкрепа?

Той запита защо Демократична България отхвърля официално разговори с ГЕРБ за съставяне на правителство и водят ли се такива с Има такъв народ

Тома Биков
Тома Биков Източник: ПП ГЕРБ

Кога и на каква цена се разбрахте с ДПС за подкрепа? Да не би да сте узрели за идеята на г-н Мустафа Карадайъ за програмно правителство? Ние помним две такива правителства - това на Любен Беров и на Пламен Орешарски. Не помните ли цената на тяхното безвремие? С тези думи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Тома Биков се обърна към партиите от протеста, изтичайки декларация от името на група. 


"Зад нас стои победата и подкрепата на над 800 000 граждани. Ние сме готови за опозиция. Предупреждаваме ви, че политическата цена, която предстои да платите за това, че излъгахте собствените си избиратели, ще тежи", заяви той от парламентарната трибуна. 


Тома Биков обърна внимание, че с гласовете на ДПС е бил избран Георги Ганев от Демократична България за председател на "Една от най-важните комисии в парламента" - на финансите. При първото гласуване не е имало кворум, но при второто с подкрепа от ДПС - Ганев е бил избран, припомни зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ. 


Той запита защо Демократична България отхвърля официално разговори с ГЕРБ за съставяне на правителство и водят ли се такива с Има такъв народ. 


Междувременно Биков съобщи, че ГЕРБ-СДС ще внесат предложение за създаване на временна анкетна комисия за разследване на случая "Росенец".

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени