Тома Биков в "Панорама": Патронът на хаоса се казва Румен Радев

Нямаме страх от Бойко Рашков, добави той

Тома Биков
Тома Биков Източник: БНТ

200 милиона са раздадени от ББР, но за последните години, а не за 2 месеца. Имам приятели, които кандидатстват и банките още не са им изпратили документите. Ако ДКК е на печалба и ББР също работи добре, както казва Кирил Петков, а в същото време твърдят, че държавата е пълна съсипия, едното от двете не е вярно. Това каза в предаванот "Панорама" по БНТ зам.-председателят на ПГ на ГЕРб Тома Биков.

 

И продължи: "Не знам за друг министър, който да си е назначил приятелите в политическия кабинет. Не се заяждаме с тях, но действията им ще бъдат оценявани след месеци".

 

"Въпросът е, че се говорят неща, които не са верни. Например, че нямало пари в бюджета за лекарите, а в същото време твърдят, че събираемостта върви добре и има пари. Патронът на хаоса се казва Румен Радев", допълни депутатът от ГЕРБ-СДС.  

"Всички ще платим цената за това, което предизвика той. Предстоят големи предизвикателства за страната, а ние сме хвърлени в пълна неизвестност. Имаме решение на ИК и то ще бъде спазено - всички наши депутати ще бъдат в залата и ще гласуват против правителството, което предлага ИТН", заяви още той.

 

"Не трябва да лъжем хората. Конструкцията е такава, че предстои едно напълно неясно управление. Трябва да има яснота поне за 2-3 неща. Как говорят за тези визионерски работи, при положение, че никой не знае какво ще се случи? За нас е добре тактически да има служебно правителство, но за държавата е добре да се състави редовно правителство поне за няколко месеца", коментира той.

"Добър сценарий няма. Няма и реалистичен сценарий. Надявам се до сряда Румен Радев и партиите около него да се разберат, защото докато не се реши политическата криза, няма да се реши никоя друга криза", д.заъврши Биков.

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени