Цветан Цветанов се самопредложи на ПП и ДБ, те го отрязаха

Самият Цветанов потвърждава информацията в свое интервю днес за информационен сайт

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов Източник: БГНЕС

Председателят на "Републиканци за България" Цветан Цветанов е водил разговори за присъединяване към новосформираната коалиция между "Демократична България" и "Продължаваме промяната".  Това съобщи Actualno.com като се позовава на свои източници. Според неофициална информация, партията на Цветанов "Републиканци за България" няма да се присъедини към обединението, тъй като двете партии не са искали да се свързват с бивши лица на ГЕРБ.

 

В свое интервю от днес (20 февруари) Цветанов потвърждава пред сайта "Факти" информацията като каза: "Последните седмици сме водили неофициални разговори с представители на ДБ и ПП, в които сме заявили готовност да подкрепим едно широко дясно обединение. Това е пътят да разсечем заедно политическия възел, който се заплете през последните години".

 

Той отива и по-далеч, като заявява, че на предишните избори партията му е работила в подкрепа на "Продължаваме промяната" и "Демократична България": "В Шумен и Силистра нашите регионални представители участваха активно в подбора и регистрацията на ПП в Секционните избирателни комисии. Също така подкрепихме кандидатите на ДБ в Пловдив област, Видин, Велико Търново, Стара Загора, Плевен и в др. градове".

 

Въпреки това двете партии са отхвърлили подадената ръка и така "Републиканци за България" най-вероятно ще се яви сама на предстоящите парламентарни избори на 2 април.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени