Велизар Шаламанов: Следващото разочарование на Радев ще е за "Грипен" - няма да го придобием

Не изпращаме това, от което най-много има нужда Украйна - системите C-300, посочи бившият служебен министър на отбраната

Велизар Шаламанов
Велизар Шаламанов Източник: БГНЕС

"Още преди седмица казах, че президентът Радев няма да посмее да наложи вето. Жалко е, че БСП и "Възраждане" по такъв циничен начин използват за предизборна кампания нещо, което засяга всички украинци и българи. Те са наясно, че няма как чисто конституционно да бъде придвижено и няма как да се върнем назад, след като веднъж сме избрали да вървим по правилния път", каза бившият служебен министър на отбраната Велизар Шаламанов в студиото на "Bulgaria ON AIR". 

 

По думите му не изпращаме на Украйна това, от което тя има нужда. "Със сигурност заради консервативния подход на министъра на отбраната - Димитър Стоянов, вероятно не изпращаме това, от което най-много има нужда Украйна - системите C-300 и други, артилерия с голям калибър, танкове, бронирани машини, самолети, хеликоптери. Когато това, което сме изпратили, пристигне и вече е в действие, може да бъде съобщено по някакъв начин, но не от българските власти, тъй като има закон. Не се притеснявам от това и когато става въпрос за военна помощ, по-добре да не се огласява, важното е тя да продължава", допълни Шаламанов.

 

"Пропуснахме 2 години, заемайки неразбираема позиция от нашите съюзници, по отношение на помощта за Украйна. Но това вече е поправено. Следващото разочарование на президента Радев ще е за "Грипен". България няма да го придобие, защото не е нужно, а и нямаме необходимите финансови средства", добави Шаламанов.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени