Забележително "грамотната" Мика Зайкова ще открие новото Народно събрание

Наричаната "експерт" по икономически, правни и социални въпроси всъщност е минен инженер - това е работила 50 години

Мика Зайкова
Мика Зайкова Източник: Facebook

79-годишната Мика Зайкова е най-възрастният народен представител в бъдещото Народно събрание и поради това ще даде старта на заседанията му в края на месеца. След Стефан Данаилов, който откри заседанията на 42-то и 43-то НС и стана известен с това, че пишеше "Збогом", а не "Сбогом" (това не му попречи да стане министър на културата, което само по себе си е скандал), новата парламентарна звезда е доста по-напред в неграмотността и пълната липса на познание за българския правопис. Ето, вижте пост във фейсбук на Мика Зайкова от края на февруари тази година. Ако някой може да изброи по-малко от 15 правописни грешки в тези няколко изречения, то той ще е постигнал недостижимото. 

 

Пост на Мика Зайкова във Фейсбук
Неграмотният пост на Мика Зайкова във Фейсбук Източник: Facebook

Наричаната "експерт" по икономически, правни и социални въпроси стана депутат, след като беше първа в листата на партията на Чалгаря за 24-и МИР в София. Иначе, Зайкова е завършила Минно-геоложкия университет и 50 години е работила като минен инженер. Но в България е така - дават се професионални квалификации на хора, които хал хабер си нямат от това, за което ги калесват. После се питаме: "Абе, кво стана, нещата не вървят!". 

Още от "Политика"

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени