Истерия в Руската федерация - дрон прелетя над резиденцията на Путин във Валдай и удари петролен склад! Изключителни подробности за операцията на ГУРМО

Украинските въоръжени сили непрекъснато работят за подобряване на техническите възможности на дроновете, което им позволява да летят дълбоко в Русия

Дрон прелетя над резиденцията на Путин във Валдай и удари петролен склад
Дрон прелетя над резиденцията на Путин във Валдай и удари петролен склад Източник: Обозревател

По време на атака срещу петролен склад в Ленинградска област на Русия украински дрон прелетя над резиденцията на диктатора Владимир Путин във Валдай. Обектът, както и целият регион като цяло, са известни уж като суперзащитени с противовъздушна отбрана.

 

Ексклузивно за сайта "Обозревател" източник в Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна (ГУРМО), разкри детайли за операцията. Отбелязва се, че украинските въоръжени сили непрекъснато работят за подобряване на техническите възможности на дроновете, което им позволява да летят дълбоко в Русия.

 

Източникът отбелязва, че украинските специалисти постоянно намират нестандартни решения за откриване на уязвимостите на руснаците. Граждани на Руската федерация вдигнаха онлайн истерия заради тази атака. Мнозина пишат, че са уплашени от украинските безпилотни летателни апарати, не разбират как дроновете могат да летят толкова навътре в руска територия и настояват да се ограничи използването на безпилотни летателни апарати (вероятно само украински) във условия на война.

 

Руснаците изпаднаха в истерия заради украинските дронове
Руснаците изпаднаха в истерия заради украинските дронове Източник: Скрийншот/Telegram

"Дроновете трябва да се използват изключително в съответствие със строги правила и в строго съответствие с международното право. В противен случай това може да доведе до непредвидими последици за всички страни в конфликта", пишат руснаците, които не изразяваха подобни мнения, когато дронове се използваха само срещу украинци.

 

Припомняме, че днешната операция в района на Санкт Петербург е извършена от Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна. Руснаците крият фактите за попаденията на територията на петролния склад.

 

"Отсега нататък военните съоръжения на Санкт Петербург и Ленинградска област са в обсега на украинските сили", подчертават източниците от ГУРМО.

 

Руските Telegram канали съобщиха, че става дума за нападение срещу "Петербургския петролен терминал" АД в Санкт Петербург. Според тях става дума за "дрон на Въоръжените сили на Украйна" с размах на крилата 6 м и бутален двигател, който "е бил зареден с около 3 кг експлозиви".

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени