Паническо бягство от Русия - самолетните билети се разпродадоха, след като Путин обяви мобилизация

"Гугъл трендс" показа рязко увеличение на търсенето в "Авиасейлс" (Aviasales), най-популярният сайт в Русия за покупка на самолетни билети

Руски пътнически самолет, Аерофлот
Руски пътнически самолет, Аерофлот Източник: Travel russian news

Полетите с еднопосочен билет от Русия се разпродадоха буквално за минути, след като по-рано днес Владимир Путин обяви незабавната мобилизация на 300 000 резервисти, предаде Ройтерс.

 

Обръщението на Путин, излъчено рано сутринта на запис, предизвика страх и паника, че на мъжете, годни да носят оръжие, повече няма да бъде разрешено да напускат страната.

 

Министърът на агресията и военнопрестъпник Сергей Шойгу увери, че мобилизацията ще бъде ограничена само до тези, които имат опит като професионални войници и че студенти и наборници няма да бъдат свиквани под знамената.

 

Въпреки това "Гугъл трендс" показа рязко увеличение на търсенето в "Авиасейлс" (Aviasales), най-популярният сайт в Русия за покупка на самолетни билети, добавя БТА.

 

Данните на сайта показват, че всички директни полети от Москва до Истанбул и Ереван са напълно разпродадени. И двете страни не изискват визи на руските граждани.

 

Няма билети и за някои полети с прекачване, като например през Тбилиси, а същевременно най-евтините билети до Дубай струват 300 000 рубли (5000 долара), или пет пъти повече от средната месечна заплата в Русия.

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени