Прокуратурата: Васил Божков е поздравил Руската федерация с анексията на Крим през 2014 г.

Компании на Черепа са работили с фирми на Евгений Пригожин

Васил Божков-Черепа
Васил Божков-Черепа Източник: Булфото

Софийският градски съд гледа мярката за неотклонение на Васил Божков. По-рано днес прокуратурата внесе искане за постоянния му арест по делото за хазартния му бизнес, съобщи БНТ.

 

В съдебната зала прокурор Ангел Кънчев поиска определяне на мярка "задържане под стража". Божков отговори "Няма какво да кажа, прокурорът може да иска каквото си поиска". Прокурор Кънчев изнесе данни за връзки на Божков с Русия и загиналия лидер на "Вагнер" Евгений Пригожин.

 

"От компютър с електронна поща на Васил Божков става ясно, че обвиняемият е имал бизнес отношения с руския гражданин Евгений Пригожин и редица други руски граждани, санкционирани след анексията на Крим", каза той.

 

По думите на прокурора хазартният бос поздравил Руската федерация с присъединяването на Крим през 2014 г. и е изразил желание да инвестира там. Отново според обвинението, Васил Божков притежавал 51% от хазартна фирма в Крим, която била директно свързана с Евгений Пригожин.

 

Твърденията по делото са, че са укривани такси от лотарийните игри на компанията на Божков, като така бюджетът е ощетен с над 700 млн. лева. Той е обвинен, че е ръководел организирана престъпна група от 2014 г., която се е занимавала с изнудване, подкупи, пране на пари, длъжностни престъпления.

Още от "Разкрития"

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени