Сашо Дончев налял половин милион в кампанията на ПП-ДБ (ДОКУМЕНТ)

Дончев е един от посредниците в газа, които бяха върнати от "Продължаваме промяната" по време на управлението им

Сашо Дончев е дарил 500 000 лв. на ПП-ДБ
Сашо Дончев е дарил 500 000 лв. на ПП-ДБ Източник: Сметна палата

Милиони левове пръснаха от "Продължаваме промяната" и "Демократична България" за предизборна кампания. Въпреки това особен резултат нямаше, тъй като коалицията загуби изборите от ГЕРБ с 2%, въпреки че преди това лидерите й се биеха в гърдите, че ще спечелят с разлика.

 

Основен въпрос, на който така и българските избиратели не получиха отговор по време на кампанията, беше откъде са тези милиони, вложени в реклама на коалицията.

 

Отговор на този въпрос до известна степен дават регистрите за публичните дарения към коалицията.

Бърза справка показва, че само бизнесменът и собственик на "Оверагаз Инк." Сашо Дончев налял половин милион лева за кампанията на коалицията, съобщава ПИК.

 

Дончев е един от посредниците в газа, които бяха върнати от "Продължаваме промяната" по време на управлението им. Припомняме, че след като отказаха да плащат на "Газпром" в рубли, правителството на Петков и Василев започна да купува отново руски газ, но през посредници, един от които е и Сашо Дончев.


Сега бизнесменът "връща услугата", като превежда, и това по официални данни, половин милион за кампанията на ПП-ДБ.

 

Така след като прокуратурата и службите удариха криптопирамидата "Нексо", новата коалиция си намери други щедри спонсори, които да финансират кампаниите им.

Още от "Разкрития"

The Insider: Бивш руски военен и съпругата му от ГРУ са организирали саботажи в натовски държави, вкл. България

Подразделение № 29155 на ГРУ е организирало бомбени атентати в страни от Европейския съюз от 2011 г. насам, а първата диверсия е извършена в склад в България

Прочетете повече прочетете повече

Теменужка Петкова: Документите, показани от групата "Българските елфи", нямат нищо общо с Пътната карта за изграждането

Бившият министър отхвърли и тезата, че с изграждането на тръбата България била обслужила интересите на Русия за заобикалянето на Украйна при преноса на газ, което е позволило на Путин да нападне Киев

Прочетете повече прочетете повече

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени