Скандал в ИТН! Депутати заплашили Трифонов с напускане заради Николай Василев

Името на Василев буквално е взривило хора като Ива Митева, Мика Зайкова, проф. Чорбанов, които категорично са отказали да го подкрепят в парламента

Николай Василев
Николай Василев Източник: НДСВ

Огромен скандал тресе спечелилата изборите партия "Има такъв народ". Изявени депутати с име в публичното пространство са заплашили Слави Трифонов с напускане на парламента, ако той внесе кандидатурата на Николай Василев за премиер, съобщава Epicenter.bg. Това е причината тази вечер Трифонов изненадващо да обяви, че оттегля номинацията на Василев с мотива, че "Само за три дена върху него се изля огромна помия".  Трифонов обяснява, че "медии и политици са нарочили Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината".  

 

Истината е, че икономическите зависимости на Василев и негативната оценка за него са причината за недоволството в ИТН срещу кандидатурата му. Скандалът в ИТН се вихри от понеделник, когато Трифонов обяви от кабеларката си проекто-правителство, начело с Василев, и за което не е бил уведомил депутатите си. Името на Василев буквално е взривило хора като Ива Митева, Мика Зайкова, проф. Чорбанов, които категорично са отказали да го подкрепят в парламента. За тях Василев е пример на задкусилие и търгашество в политиката.

 

Авторитарните методи на Трифонов са изкарали от равновесие смислени хора, които са избрани вече за депутати, и днес те са отишли при него с готовите си заявления за напускане на парламента. И тъй като в неделя ЦИК трябва окончателно да обяви поименно състава на 46-ото Народно събрание, това принудило Трифонов бързо да вземе решение за оттегляне на Василев. Кой ще е новият номиниран от него премиер, никой не знае. Както и не се знае какви рокади ще прави Трифонов в проекто-кабинета си и защо. Някои политици се надяваха, че промяната в курса на поведението на Трифонов, е продиктувано от осмисляне на политиката като територия за диалог, но това не е така. Лидерът на ИТН не е водил разговори с никой от лидерите на т.нар. партии на протеста.

Още от "Разкрития"

Последни новини

Най-четени