Украинското военно разузнаване обвини руските специални служби за атаката в Подмосковието

Кремълският тиранин започна кариерата си с това и иска да я завърши със същите престъпления срещу собствените си граждани, каза Андрей Юсов, представител на ГУРМО

ГУРМО
ГУРМО Източник: Twitter

Украинското военно разузнаване (ГУРМО) обвини руските специални служби за атаката в Подмосковието. Според него атаката е била организирана от тях, за да бъде обвинена Украйна и да се оправдае ескалация във войната.

 

"Терористичният акт в Москва е планирана и нарочна провокация на руските специални служби по заповед на руския президент Владимир Путин. Целта на това е да се оправдаят още по-тежките удари по Украйна и обща мобилизация в Русия", заявяват от Главното управление за разузнаване на МО на Украйна. Оттам допълват, че атаката трябва да бъде възприемана като "заплаха на Путин да предизвика ескалация и да разшири войната".

 

"Кремълският тиранин започна кариерата си с това и иска да я завърши със същите престъпления срещу собствените си граждани", каза Андрей Юсов, представител на ГУРМО.

 

"Разбира се, става дума за планирана операция на специалните служби на Кремъл срещу собствените му граждани с цел дискредитиране на Украйна, както и на целия свободен свят", подчерта той.

 

Според него днешните удари по енергийната инфраструктура, по цивилни обекти в Украйна са част от тази специална операция. "И втората фаза са терористични атаки, организирани от специалните служби на Руската федерация. Международната общност също беше добре информирана за това. Ето защо чуждестранните граждани на територията на Руската федерация бяха предупредени", подчерта той, цитиран от УНИАН.

 

Юсов изключва възможността за така наречената "украинска следа" в тази терористична атака. "Украйна води освободителна война срещу руските нашественици, но тя се води цивилизовано, така че всички удари и поражения се случват изключително във военни съоръжения, както във временно окупираните украински земи, така и на територията на противника. Това е добре известно на всички по света, така че тази провокация като цяло няма да има ефект върху критично мислещите и интелигентни хора по света", заяви представителят на украинското разузнаване за опитите на Русия да открие "украинска следа" в тази терористична атака.

 

Още от "Разкрития"

ДАНС: Установена е една комуникация на Асен Василев със Стефан Димитров, той пък запознал Банкова с Коцев

Не е вярно, че служител на ДАНС е свързал Банкова със Стефан Димитров, нито че агенцията покровителства наркотрафик, каза Тончев в отговор на въпрос от депутатите

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени