Борисов в Сандански: Тежко разединени сме! Омразата, която тръгна от вдигнатия юмрук ескалира! (ВИДЕО)

ГЕРБ е партия, която има ясна визия и ясно лидерство в лицето на бъдещия министър-председател Бойко Борисов", заяви в словото си водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 1 МИР-Благоевград Росен Желязков.

Бойко Борисов в Сандански
Бойко Борисов в Сандански Източник: Скрийншот видео кадър

"Тежко разединение сме! Омразата, която тръгна от вдигнатия юмрук ескалира". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове и симпатизанти в Сандански. "Разединението в българското общество взима притеснителни размери. Колкото и да се подаваме на емоции и чувства, нормалното е да се намери общ език. Не само в политическата класа, но и между хората и институциите, каза Борисов.

 

"Силата на ГЕРБ е била в емоциите, единството, мотивацията и желанието да направим нещо, което да показваме", каза още той. И припомни, че именно такива са били и слоганите на партията му през годините - за работа и развитие.

 

Залата в Сандански
Залата в Сандански Източник: Скрийншот видео кадър

Политикът даде пример със стрелбата по словашкия премиер Роберт Фицо вчера, протестите в Нова Каледония във Франция. Борисов упрекна бившите си партньори, че не са направили така, че страната вече да е получила и второто плащане по Плана за възстановяване, след като имаха пълно мнозинство в парламента по време на четворната коалиция и кабинета на Кирил Петков.

 

И продължи: "Какво промениха ПП-ДБ за три години? Боклучарника на "Струма". А парите ги няма! За "Струма" ми е мъчно. Хората в петък и събота пътуват за Гърция. Трябва да напишете някъде: "Благодаря за социалните контакти - да стоим по няколко часа тук в задръствания", посочи бившият премиер. Той коментира и темата с миграцията. Обясни, че до преди три години у нас е имало нулева миграция и са идвали европейски премиери, които да видят как се охранява тя".

 

Росен Желязков
Росен Желязков Източник: Скрийншот видео кадър

"ГЕРБ е партия, която има ясна визия и ясно лидерство в лицето на бъдещия министър-председател Бойко Борисов", заяви в словото си водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 1 МИР - Благоевград Росен Желязков. Той добави, че партията му има готова предизборна програма още от преди началото на кампанията, тъй като тя бе обявена в деня на откриването й, което бе в Стара Загора. Тя все още не е била представена официално, но днес Желязков издаде, че в нея партията му предвижда през следващите години благосъстоянието на българина да достигне до 80% от това на европееца.

 

Желязков благодари на всички, дошли на събитието: "Вашата здрава душевност отново ни събира в тази зала с едно по-осезаемо самочувствие за шестия избор през тези три години. Всичко сме преживяли, казали, анализирали. Както за управлението, което сме имали до 2021 г., така и за периода, в който бяхме низвергнати, бих казал справедливо. Но трябва да се върнем отново на разговора не "Дали", а "Как". Росен Желязков допълни, че "нито правоговорният, нито правописният речник ще стигнат да опишат това, което ПП-ДБ са казали срещу ГЕРБ": "Не словоблудствай! Защото всичко казано като негатив срещу ГЕРБ издава не тревожност, а страх.А страхът се изпитва тогава, когато човек има усещането, че губи нещо, с което се отъждествява или нещо, към което силно е пристрастен, привлечен".

 

Той припомни, че вчера във Враца Борисов забрани на хората си да говорят срещу досегашните си партньори от ПП-ДБ. И ги призова да говорят на симпатизантите си за това какво са направили за тях досега и за програмата си. Няма как, когато техните основни послания са базирани на несправедливата омраза към ГЕРБ. Не се боя да кажа това, защото във всяка тяхна лъжа и манипулация през последните години прозираше това, тяхното желание ГЕРБ просто да го няма, коментира Желязков.

 

Томислав Дончев в Сандански
Томислав Дончев в Сандански Източник: Скрийншот видео кадър

След него думата взе Томислав Дончев. "Късметът обича трудолюбивите и смелите. Най-важните въпроси в момента са два. Единият е защо отиваме пак на избори, а другият е какво ще правим след тях", започна той и обясни, че както в науките, понякога се правят експерименти, но това не трябва да се прави нито със здравето на хората, нито с управлението на една държава.

 

"За съжаление през последните три години и държавата, и обществото ни бяха жертва на експерименти. На всичкото отгоре лаборантите бяха нагли", каза Дончев. Като пример посочи това, че в политиката е прието правителство да съставя първата политическа сила, но в 49-ото НС не стана така.

 

Той припомни думите на колежката си Деница Сачева, че причината да се отиде пак на избори, е желанието им за еднолична власт. Според него пък е друго - нежеланието им да напуснат фантастичния си свят. Дончев призова през следващите седмици да се говори най-вече за образование, но и за транспорт и индустриално развитие. "Няма богата държава, няма богато общество, ако хората са неуки и неквалифицирани. Не говоря само за децата. Бъдещето е тук. Изследвания показват, че човек ще сменя профисята си поне три пъти в живота. Професията - не работното място. Всички тук сме учиници", каза Дончев. Предизборното събитие бе открито от Андрей Ковачев. Той припомни едно предишна презизборна гавра срещу Бойко Борисов, на когото "издигнаха" бутафорен паметник с пистолет в ръка.

 

Андрей Новаков в Сандански
Андрей Новаков в Сандански Източник: Скрийншот видео кадър

Евродепутатът Андрей Новаков приветства кметовете на общините от ГЕРБ и им благодари за това, че са избрали "синия отбор". Новаков приветства Росен Желязков, който е начело на листата на ГЕРБ и му благодари, че е станал част от този екип. "Трябва да си вземем България обратно", заяви Новаков и отбеляза, че персонално е благодарен на всеки присъстващ в залата, събрала почти 1000 души. "Вие сте сила, разбирате ли", заяви емоционално той. "Сигурно мислите, че ще ви говорим само за национална политика, но не е така. Тук сме, защото искаме по витрините на магазините в Сандански да има не по-лоша храна от Щутгарт. Не искаме опашки", искаме Шенген, каза Андрей Новаков.

 

Още от "Благоевград"

Жена и 8-годишно дете загинаха в тежка катастрофа на АМ "Струма"

След приемането на пострадалите в Спешното отделение на МБАЛ-Благоевград е възникнало напрежение между медиците и близките на загиналите. Пристигнали са 2 патрулки, които заедно с охраната на МБАЛ са възстановили реда

Прочетете повече прочетете повече

АПИ: Нашата цел е през 2030 година да се похвалим с една изцяло нова магистрала от София до Кулата

Стоян Николов от УС на АПИ коментира още, че продължава работата по подпорните стени на автомагистрала "Струма", както и че е извозена свляклата се земна маса преди Великден

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени