Бойко Борисов: Дали тези сладкиши от "Промяната" са топнали човките в парите за посредниците - един ден истината за това ще е плод на разследване (НА ЖИВО)

Искам да отидете и да спорите с всеки един човек, който е подлъган от тях, от "Промяната", призова лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Благоевград
Бойко Борисов в Благоевград Източник: Скрийншот/Facebook

Младежи помагат на бедстващите райони в област Пловдив, но по-добре да не се парадира с това. В Благоевград няма нещо, което да не сме направили. Санирани блокове, площадки, училища. Това, което се работи в Благоевград е със средствата, които отпуснахме с последното постановление - оттогава няма нищо. От тези избори по-лесни вие нямате. Защото най-младите, които гласуваха и се бяха родили, не бяха чували нищо друго освен ГЕРБ и Бойко Борисов. Тези ("Промяната", бел. ред.) защо ги пенсионираха толкова бързо - най-бързо пенсионираният премиер. За 6 месеца, подчерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с организацията в Благоевград. 

 

Най-голямата гордост на Киро, че е спрял АМ "Хемус". Лъга този (Рашков, бел. ред.) - чували, пари. Като дойдат да кажат какво ще продължат - да крадат ли? Кой строеж, кой път ще продължат да строят? Аз още помня, че за брега от другата страна на Благоевград трябва да се осигурят...5, 6 или 8 млн. ли беше - да не се свлече и да ви затвори половината град. 

 

Искам да отидете и да спорите с всеки един човек, който е подлъган от тях, от "Промяната". Те и слогана ми откраднаха - това ни е първият плакат - "Генерална промяна" (на местните избори 2005 г., бел. ред.). 

 

Какво е това (показва диаграма, бел. ред.) - цените на бензина. Тук при модела "Борисов" - 2,07 лв., при ПП-тата - 51,4 % поскъпване. Не е за пляскане. Понеже те по тази схема крадат - искам да ги кажете тези неща на хората. Ето я схемата как става - тук вкарват руския петрол през една швейцарска компания. Това е рафинерията в Бургас - работят на ишлеме. И изнасят всичко като печалба в Швейцария - разликата е точно лев. На 2 октомври, ако победим слагаме мито от 1 лв. и на всяка бензиностанция като заредиш 100 литра, получаваш 100 лв. Аз съм го правил това 12 години. Такова счупено нещо много трудно се оправя. 2,20 - това ще е цената, ако ние управляваме, подчерта Борисов. 

 

В момента, в който си тръгнаха Кирчо и Асен и цената започна да пада - когато фактите говорят...най-лесната ви кампания е тази. Ето ги числата за метана - бензин, дизел и метан директно ги вадят от вашите джобове. Природният газ - 35,37 лв. е при нас. Виждате ли горе (посочва диаграмата, бел. ред.) - 837 % увеличение при "Промяната", добави бившият премиер. 

 

Крадецът вика дръжте крадеца. Нашият договор беше директен - "Булгаргаз" с "Газпром - 86 евро. Те лъжат, за да вземат синия избирател, уж че прекратяват договора, но купуват от дъщерната фирма на "Газпром" в Румъния, парите отиват в дъщерна фирма в Швейцария и оттам в големия "Газпром". 28 % от вашите пари отиват в посредниците. Дали тези сладкиши са топнали човките - не знам. Един ден истината за това ще бъде плод на разследване. Само преди няколко дни - 4 млрд. 760 млн. лева за 6 месеца са изтекли в посока на Руската федерация. И тези същите казват - "Ние сме против Русия". Най-приемливото за РФ правителство е това правителство - на Киро и Асен, подчерта лидерът на ГЕРБ. 

 

Вашите пари в техните "добри" ръце - заминаха. Ето ги оригиналните фактури - затова сутринта Теменужка Петкова мина през един от ПП-тата, като покемонче го разтресе. Гръцка връзка няма от 1300 години - защо само на мен ще ми я сложите. Защо на предишните не я сложите? 2020-2021 г. дойдоха тръбите от Азербайджан - защо преди това да я правя връзката. Като видяхме, че тръбите идват от Азербайджан, започнахме и досега трябваше да е готова. Защо не е готова, риторично попита бившият министър-председател. 

 

Ние сме я проектирали (интерконекторната връзка с Гърция, бел. ред.), ние сме я строили и сега Радев ще я открие - Киро го няма в схемата, в задачата. Всяка седмица теглиха по 500 млн. нов заем. При Орешарски дупката в бюджета беше над 6 млрд.,  за една година я заравнихме.  При тези сега е 9. Можеш да говориш, че ще вдигаш пенсиите, но как ще се платят. Не е важно кой ги вдига, а кой ги плаща, отбеляза Борисов.

 

1 млрд. сме дали за избори за две години - това е една АМ "Струма". Знаете ли колко неща могат да се направят с тези пари? Те не ценят парите, възмути се Борисов. 

Две години няма План за възстановяване - гърците вече похарчиха парите, хърватите похарчиха парите, румънците похарчиха парите. Представяте ли си ние да не бяхме внесли План! 

Пречел им ПР-а и арестуваха Севда. Сталински методи - няма го човека, няма го и проблема, заяви Борисов. "Промяната" ни вкара в тежка катастрофа и няма оправяне поне една година. Не се ли обедним, народът като цяло да заработим. Малко разум, не вървете на война с хората трябва да говорим как заедно да излезем от кризата, препоръча лидерът на ГЕРБ.

 

Още от "Благоевград"

Последни новини

Най-четени