20-годишен уби пенсионер, задирял непълнолетната му сестра

Убийството е извършено с дървен кол

Полиция
Полиция Източник: МВР

Зверско убийство потресе айтоското село Дъскотна, съобщава Труд. 20-годишният Юмер убил с кол 71-годишен пенсионер от селото, задето задирял по-малката му сестра. Възрастният мъж - Михаил Михалев, наричан от съселяните си Мильо, имал къща в края на Дъскотна. Сестрата на Юмер била непълнолетна. Юмер искал да защити семейната чест. Той открито враждувал с Мильо, дори веднъж му нанесъл побой, за което има присъда.

 

71-годишният пенсионер спял в къщата си в края на селото, когато на 2 август призори бил разбуден от силен шум. 20-годишният Юмер от селото бил грабнал кол и трошал спрения в двора на къщата му автомобил. Михалев излязъл навън и започнали да се карат. В един момент по-младият Юмер ударил с все сила опонента си по главата и го убил. После завлякъл тялото до близката река и го хвърлил във водите ѝ.

 

Окръжна прокуратура-Бургас в сряда внесе в съда искане за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Юмер Ю. Извършеното от него убийство е квалифицирано по чл.115 от НК. В съда Юмер дойде по чехли и анцунг. Защитата му поиска психиатрична експертиза, но магистратите отказаха.

 

По време на разследването е установено, че убийството е извършено с дървен кол, с който са нанесени множество удари по тялото и главата на пострадалия. След убийството трупът е бил изхвърлен в дере, находящо се в селото, казаха още от прокуратурата.

Още от "Бургас"

Последни новини

Най-четени