Авиомузеят в Бургас попълни експозицията си с нов модел

Хеликоптерът е дарение от представители на селскостопанската авиация и доскоро е съхраняван на територията на село Маленово

Новият хеликоптер Ка-26
Новият хеликоптер Ка-26 Източник: Община Бургас

Любителите на авиацията в Бургас и гостите на града вече имат възможност да разгледат отблизо хеликоптер Ка – 26. Машината е най-новото попълнение в експозицията на Авиомузея. Хеликоптерът е дарение от представители на селскостопанската авиация и доскоро е съхраняван на територията на село Маленово, съобщават от Община Бургас.


Ка-26 с регистрационен номер LZ-6024 е универсален лек хеликоптер създаден от конструкторското бюро "Камов" за нуждите на селскостопанската авиация. Служил е дълги години в района на Карнобат, Ямбол и Сливен. Екипът на Авиомузея работи по неговото възстановяване близо една година.


Хеликоптерът ще бъде представен в пасажерския си вариант, като с добавянето му към цялостната експозиция Авиомузей Бургас продължава да се развива като център за опазване на авиационното наследство в гражданската авиация.


Авиомузеят работи всеки ден от 09:00 до 20:00 часа. Тази година за четвъртия си рожден ден -  на 29 юни, той ще посрещне своите посетители с вход свободен и организирани работилнички.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени