Борисов в Бургас: В ГЕРБ делене и роене няма (ВИДЕО)

Миграцията е проблем номер 1! За еврокомисар нито сме закъснели, нито има определен ред, добави лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов в Бургас
Бойко Борисов в Бургас Източник: Скрийншот видео кадър

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е в Бургас. Той и кметове от Югоизточна България, сред които на Бургас Димитър Николов, на Стара Загора Живко Тодоров, на Поморие Иван Алексиев и др. дават брифинг, в който участват Делян Добрев, Николай Нанков.

 

Живко Тодоров, Димитър Николов, Бойко Борисов
Живко Тодоров, Димитър Николов, Бойко Борисов Източник: Скрийншот видео кадър

Винаги сме чувствали сигурност и подкрепа, когато г-н Борисов е тук, каза Николов. "Като най-отговорна партия в страната ние подкрепяме лидера, националното ръководство и не се цепим", заяви той и поясни: "На политиченския небосклон има делене, роене и центробежни сили кой къде ще застане. При нас такова нещо няма, с чест и достойнство ще се явим на вота".

 

Николай Ненков заяви, че за общинските средства от държавния бюджет по проекти не са улеснени правилата и в МРРБ и МФ има провал. Капацитетът в МРРБ са 10 човека, те администрират програма за 6 млрд. лв. А иначе стотици експерти трябва да администрират такива средства, заяви Ненков.

 

"В два аспекта имаме сериозни разминавания с ППДБ. На първо място, средствата, които трябва да се разплащат с общините. Проблемът е, че лимитите на МФ не достигат за разплащане на дейности, които вие вече извършвате", каза той.

 

Кметът на Поморие Иван Алексиев, Николай Нанков, Делян Добрев
Кметът на Поморие Иван Алексиев, Николай Нанков, Делян Добрев Източник: Скрийншот видео кадър

Делян Добрев напомни от своя страна колко много е направила ГЕРБ за бизнеса, как редица фирми са били спасени от фалити. Едното нещо, според него, са именно компенсациите за тока. Така, по думите му се е избегната голяма инфлация, която е щяла да бъде една от причините да се каже "чао на еврозоната".

 

Бойко Борисов коментира номинациите за еврокомисар. "Нито сме закъснели с номинациите за еврокомисар, нито има разпределени ресори", каза председателят на ГЕРБ. Белгия още не е изпратила кандидат, напомни лидерът на ГЕРБ.

 

На въпрос може ли да има стабилно управление след тези избори и при тази обстановка, лидерът на ГЕРБ отговори, че ако това не се случи, ще стане много зле за България.

 

"Апелирам партиите да се оправят вътрешно, а не през институциите", каза той. "Дори се учудвам, че такава тема и толкова важна се изкарва от дневния ред относно случващото се в БСП и ДПС. Никога в ГЕРБ не сме правили коалиция с тях. Те се бият за един и същ електорат, а България е голяма", посочи Борисов.

 

"Трудно влизаме в техните региони. Мен ме интересуват другата част от българите. Ако те излязат да гласуват, няма да има значение случващото се в момента. Това са партии, които се радват, когато ГЕРБ има проблеми. В слабостта си всеки прехвърля проблемите си върху институциите", добави Борисов.

 

"Вижте полицията как е разхвърляна – едни на "Росенец", едни в "Бояна", едни на "Позитано", едни са пред ЦИК. Кой пази хората? В БСП не могат да кажат кой ги управлява и чакат институциите. Има си устави, всичко си е нарисувано в тях", коментира председателят на ГЕРБ.

 

"Добро ДПС в случая няма. Другите партии – стегнете се, дайте добър резултат, за да се направи легитимно управление. Преди да вляза ме занимаха с какво се случвало в ЦИК, че били блокирани бюрата. Казах на колегите от ГЕРБ да не се занимават. Има служебен кабинет. Министър Росен Карадимов е отговорен за изборите", каза Бойко Борисов.

 

Още от "Бургас"

В Бургас започва третото издание на Детски международен анимационен фестивал

От 19 до 22-ри септември бургазлии и гости ще имат възможност да посетят късометражни и пълнометражни анимационни прожекции на чуждестранни и български автори, детски работилници за анимация и интересна изложба

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени