Изграждат нов паркинг със 100 места в "Меден рудник"

Очаква се в бургаския квартал да бъде посторен нов парк и спортен комплекс

Теренът, на който ще бъде построен новият паркинг
Теренът, на който ще бъде построен новият паркинг Източник: Община Бургас

Стартира изграждането на нов паркинг за около 100 автомобила в най-големия бургаски жилищен комплекс "Меден рудник, съобщиха от местната администрация. Проектът е по молба на живущите в блок № 23, 24 и 25. Средствата за изпълнението му ще бъдат осигурени от перото за поддръжка на инфраструктурата в общинския бюджет. Предвижда се още монтиране на осветление и тротоари.

 

Общината припомня, че на този терен допреди няколко години е имало десетки незаконни метални гаражи, но техните собственици доброволно са ги премахнали.

 

 

По-рано пък тази седмица стана ясно, че в "Меден рудник", на мястото на пресушеното блато в близост до Битака, ще има нов парк и спортен комплекс. Теренът се намира между две големи жилищни зони на комплекса. Общината вече има изготвен проект и след вече няколко срещи с жители на комплекса и изразено желание от тяхна страна, кметът Димитър Николов нареди преработването му. То няма да е трудоемко, тъй като основата остава същата. Промените имат за цел увеличаване на зелената паркова част от проекта. В бюджета на общината за тази година са заложени средства за старт и изпълнение на първи етап. Предстои обособяването на парк върху площ от няколко декара - с алеи, детски кътове и зони за отдих. При следващия етап в територията ще бъдат изградени спортна зала, футболно игрище и паркинг.

 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени