Любен Дилов: Само с работещ парламент може да преодолеем кризите и да решим националните проблеми

Димитър Николов представи кандидат-депутатите като позитивни, успешни в своята работна област

Любен Дилов и Димитър Николов
Любен Дилов и Димитър Николов Източник: ПП ГЕРБ

"В два последователни парламента, голямата част от политическата класа показа, че или не е разбрала, или не е способна да направи това, което суверенът му вменява като задача. Той не се справя с политическата, икономическата и здравната криза. В тази ситуация сме принудени да постъпим по единствения, разумен начин. Да предложим програма за управление, която да преодолее кризите в момента. ГЕРБ в последните 12 години се е справял и в по-тежки такива". Това заяви водачът на листата на коалиция ГЕРБ-СДС Любен Дилов по време на представяне на кандидатите в Бургас. Стартът на кампанията бе даден в една от новите сгради, осъществена със средства по оперативни програми – Център за съвременно изкуство и библиотека. Водачът на листата сподели, че кампанията ще доста по-различна.

 

Любен Дилов
Любен Дилов Източник: ПП ГЕРБ

"Преди да решим националните проблеми, ние няма как да се съсредоточим само върху регионалните. За да приемем бюджета на общината, трябва да се приеме националния бюджет. Трябва ни стабилно правителство и работещ парламент. В листата сме заложихме на хора с по-неочакван поглед и енергия, професионалисти в своята област".

 

Дилов коментира и предстоящия вот, който за първи път ще бъде за парламент и избор на президент. "Подбрахме тази листа, защото изборите са много необичайни и съвпадат с президентските. Кандидатът, който подкрепяме и СДС, и Земеделците, и ГЕРБ, и Гергьовден е абсолютна антитеза на сегашното политическо говорене Човек, който е спокоен, академичен, балансьор. Свидетели сме на изказа на проф. Анастас Герджиков, на начина на представяне в обществото - спокоен, неполитически, различен от размахани юмручета и лицеви опори".

 

Деница Николова
Деница Николова Източник: ПП ГЕРБ

Деница Николова, експерт в регионалното развитие и зам.-министър в предходни мандати, акцентира върху кризата с проектите в страната ни. "В петък беше предаден Националният план за възстановяване и развитие. Той бе готов още преди година и бе доработван, за да може през юли да се входира в Европейската комисия. 6 месеца чакахме да е готов, за да може 90% от него да остане същият. Нямаме законодателство, което да определя как ще изпълняваме този план. Липсват реформите в администарцията, които да осигурят експертни хора реализиацията му.  Нямаме и средство – очаквахме, че до края на годината ще имаме авансови средства. За бизнеса това означава липса на мерки, възможности за проекти".

 

Димитър Николов
Димитър Николов Източник: ПП ГЕРБ

Димитър Николов, член на НИС на ГЕРБ и кмет на община Бургас, също подкрепи кандидатите за народни представители. "Те са позитивни, успешни в своята работна област, от тях няма да чуете негативни коментари. Това са диалогични и партниращи си хора, нека ги пдокрепим и да дадем възможност и на новите лица да покажат добрите си идеи за Бургас". Галя Желязкова, част от дългогодишния екип на МГЕРБ и депутат в предходни мандати, сподели, че без правителство, няма мерки, които да подпомогнат гражданите.

 

"Залагаме и на местни приоритети, които сме обявили още през април. Поставили сме си цели, но за да има инвестиции и промяна, ни трябва консенсус и парламент. Виждате и как се развива Ковид кризата, за която не се взимат мерки, а алармирахме отдавна за нея".

 

"Крайно време е този трети цикъл да е "последният дуел" в тази политическа надпревара. Имаме нужда от работещ парламент, безпътица и неизвестност най-малко са ни нужни сега. Изисква се голям кураж проф. Герджиков да застане с лицето си и да се бори с нелеката задача да обедини държавата. Това ме мотивира още повече да бъда част от политическия отбор на ГЕРБ-СДС в Бургас", сподели Веселин Пренеров.

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени