Модернизират системата за сметосъбиране във Бургас

Бургас е първият град в България, който прилага иновативния метод за събиране на отпадъците

Близо 150 нови контейнера ще бъдат поставени в Бургас
Близо 150 нови контейнера ще бъдат поставени в Бургас Източник: Община Бургас

Системата за сметосъбиране в Централната градска част на Бургас ще бъде модернизирана в синхрон с останалите комплекси на града, съобщават от местната администрация. В района между улиците "Мария Луиза" и "Христо Ботев" ще бъдат поставени близо 150 нови контейнера от системата Nord. Те са с по-голяма вместимост, което увеличава общия обем на поставените съдове за смет в тази зона на града с 20%.

 

За обслужването на новите контейнери сметопочистващата фирма е осигурила нов специален камион. Той е с по-малки габарити от използваните в останалите комплекси на Бургас, което му позволява да работи без проблеми в тесните улици. С подмяната на старите сметосъбиращи съдове и пускането в експлоатация на новия камион, се подобрява качеството на услугата за събиране на отпадъци. Сега дейността ще се извършва за 40 секунди, вместо за 2 минути, както беше досега.

 

Новият камион за събиране на отпадъците е с висок екологичен клас, което ще намали значително  изхвърлянето на вредни емисии във въздуха по време на работа. Той разполага с роботизирана система, която позволява на шофьора да управлява процеса по сметосъбиране. За по-качественото извършване на дейността, служителите на сметопочистващата фирма ще преминат специално обучение за работа с новата техника.

 

Бургас е първият град в България, който прилага иновативния метод за събиране на отпадъците.

 

Още от "Бургас"

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени