След скандал в къмпинг: Хванаха полицайка на пътя, отказала да даде проба за алкохол

Установено е, че жената е младши полицейски инспектор в 02 РУ - Стара Загора

Полиция
Полиция Източник: Zonanews

Образуваха дисциплинарно производство срещу служителка на полицията в Стара Загора след скандал в къмпинг и отказ да даде проба за алкохол на пътя. Тя ще бъде временно отстранена от длъжност, съобщиха от полицията.

 

Случаят е от рано тази сутрин. Около 05:10 ч., в близост до разклона за бургаското село Равадиново полицаи са спрели за проверка лек автомобил "Ауди А3", управляван от жена. Тя отказала да даде проба за алкохол с техническо средство, след което й е издаден талон за кръвна проба, но не се е явила в определеното медицинско заведение.

 

По случая е съставен акт за установяване на административно нарушение. Установено е, че жената е младши полицейски инспектор в 02 РУ - Стара Загора. Служителката на МВР къмпингувала на "Златната рибка" и по-рано тя подала сигнал на 112 за възникнал скандал между лагеруващи. При пристигане на униформени от РУ-Созопол се държала арогантно с колегите си и се намесила при изпълнение на служебните им задължения.

 

Управителят на къмпинга я изгонил, след което тя се качила на колата, във видимо нетрезво състояние. Малко по-късно е спряна за проверка. По случая в ОДМВР-Стара Загора е образувано дисциплинарно производство срещу служителката. Тя ще бъде временно отстранена от длъжност.

 

От МВР посочиха, че един от приоритетите, който служебният ресорен министър Иван Демерджиев отбеляза още при встъпването си в длъжност, бе, ръководството на министерството да бъде взискателно спрямо работата на служителите и безкомпромисно по отношение на всяко допуснато от тях закононарушение.

 

"Ръководството на МВР няма да толерира подобни случаи и моментално ще взима мерки", заяви по повода министър Демерджиев.

Още от "Бургас"

Как изкуственият интелект влияе на финансите и бизнеса ще разберем тази неделя в Младежкия международен център в Бургас

Темата "Ерата на AI и финансовите възможности" ще потопи участниците в света на финансовата грамотност и изкуствения интелект с участието на невероятния Александър Иванов

Прочетете повече прочетете повече

В област Бургас продължават организираните инициативи за осигуряване на целогодишни полети на летището

На дневен ред бе поставен въпросът за конкретни действия, чрез които да се спре тревожната тенденция за намаляването броя на полети от и до Летище Бургас

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени