Засаждат 40 млади липи в Морската градина в Бургас

Строят нова удобна алейна мрежа, нови тротоари, осветление и хубава паркова мебел в парковото пространство зад бл. 1 Б в к-с "Славейков"

Засаждат 40 млади липи в Морската градина
Засаждат 40 млади липи в Морската градина Източник: Община Бургас

Оформянето на гнезда за засаждане на 40 млади дървета, започва в Морската градина, съобщават от Община Бургас. Новата растителност ще е липи и те ще бъдат внесени в района между КЦ "Морско казино" и площадката за излитане с парапланер. Около новия фонтан също ще бъдат насадени от новите дръвчета.

 

 

По главната улица и в Морската градина на Бургас винаги е имало липи, обясняват от общинската администрация. Идеята е сега отново там да се засадят млади и ароматни дървета от същия вид и то в пъти повече от вече премахнати болни, мъртви и опасни дървета.

 

По-рано вчера, общината обяви че ще направи удобна алейна мрежа, нови тротоари, осветление и хубава паркова мебел в парковото пространство зад бл. 1 Б в к-с "Славейков". Инициативата е по желание на жителите на района и се изпълнява с тазгодишния бюджет по програмата  "Моят град, моят квартал, моята улица". Подобен проект се изпълнява на още едно място в "Славейков", до бл.16.

 

Още от "Бургас"

Започва процедура по разширяване на гранично контролно-пропускателен пункт "Малко Търново"

Кметът благодари на премиера Главчев за бързата реакция на държавата и готовността на всички ресорни институции да съдействат за разширението на пункта с цел облекчаване на трафика

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени