Борисов в Добрич: Нашият основен противник е "Възраждане" (ВИДЕО)

2000 души посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в летния театър в Добрич

Бойко Борисов в Добрич
Бойко Борисов в Добрич Източник: Скрийншот видео кадър

2000 души посрещнаха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в летния театър в Добрич. С него са Деница Сачева, Росен Желязков, Даниел Митов, проф. Костадин Ангелов, Мария Габриел и евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев.  

 

Пълният летен театър в Добрич
Пълният летен театър в Добрич Източник: Скрийншот видео кадър

"Трудно е да спра партията да говори срещу ПП - явно много е набрала през годините. Но в същото време днес бях в Тутракан, направихме нещо уникално. И там е възстановка на окопите по време на Тутраканската епопия. И там е моят любим генерал Колев (Иван Колев, бел. ред.). За тези години се работи малко - а българските генерали и войници са се сражавали на фронта, но са загивали на нашата земя. В този ред на мисли, понеже много хора се упражняват тези дни", заяви бившият премиер. 

 

"Трябва да знаете, че български войник може да се бие, може да загива, както и всеки един от нас, за територията на България. Помагаме на Украйна, защото е вероломно нападната и искат да й отнемат земите, както и на нас са ни отнели заради недалновидна политика на български политици. И всеки, който ви каже, че ще се изпращат войски там е лъжа и няма да го допуснем", подчерта той. 

В същото време цялата вооенна доктрина на Европа се променя, в новата Европейска комиися ще иаме за пръв път военен комисар, цялата военна индустрия в Европа се преструктурира, отделят се много милиарди. Ще видите колко индустриални сътрудничества ще има, ако имаме редовно и силно правителство, допълни Борисов.

 

Демокрацията изисква първият да управлява - всякакви експерименти вторият да управлява, пък първите да го подкрепят, трябва да приключат, заяви лидерът на ГЕРБ. "Трябва да благодаря на Валери Симеонов, че дойде и ми разказа историята на ген. Колев. Аз не я бях учил, никой от нас не я знаеше. Когато направихме паметника имаше страхотно напрежение с Руската федерация. Защото те не искаха да се говори за победите на българската армия, на българските войници", разкри бившият министър-председател. 

Крайнодесните партии растат - защото поставят проблема с миграцията. Нашият основен противник е "Възраждане". Моите колеги досега говориха само срещу ПП, заяви лидерът на ГЕРБ.

 

За Добрич съвестта ми е чиста - всичко добро е направено от нас. Днес като пътувам насам и питам какво ги интересува Добрич. И Мария пътуваше с мен, казва- "Младите искат кино". Казах - пишете, правим им кино. В Бяла, Русенско направихме чудесно кино. И тук ще направим, обеща Борисов. 

 

Ако няма голяма разлика - не ме търсете. Три пъти съм бил премиер, мен ме блазни обединението, да бъдем мощна и силна държава. За моето его аз съм направил всичко. Ако трябва обаче да събираме най-опитното - готов съм да помагам. Но не да разделям. Силата моята е в обединението, да бъдем водещи на Балканите.

Във Варна всички големи събития ставаха във Варна - Ердоган, Макрон, Таяни, Бриджит, Натаняху. Всичко идваше във Варна. 

 

Тези три години кой дойде. И дават оценка сутринта п отелевизора. Оценката я дава народът и този отгоре. Толкова сме направили за църквата. 

Няма ли над 10 процента разлика - няма да говорим (да се кандидатира отново Борисов за премиер, бел. ред.).

 
Първа думата взе Деница Сачева, която е водач на листата на ГЕРБ-СДС за Добрич. Не можем да се въртим в спирала от избори, заяви тя. През последната година са построени едва 26 км пътища, изтъкна Деница Сачева. Тя представи кандидатите на коалицията за Добрич.

 

Деница Сачева в Добрич
Деница Сачева в Добрич Източник: Скрийншот видео кадър

"Гледам във фейсбук картинки с лицето на един колега, който се хвали, че защитил проекти за областта. Да знаете, че той иманата им не знае. Има две категории хора - такива, които вършат работа, и такива, които се хвалят. Хора от първата категория има само в ГЕРБ", каза Сачева.

 

"Колкото и далеч да ме е отвела работата, всяка седмица съм се прибирал във Варна. На родна земя веднага чувам думата "дъно". Говори се "стигнахме дъното", "ударихме дъното". България е в сивия списък за пране на пари и ни нареждат сред страни като Буркина Фасо и Мозамбик. България не бива да допуска повече възможности", обяви пред множеството евродепутатът Емил Радев. Той призова да сложим край "на аматьорщината в управлението".

 

Емил Радев в Добрич
Емил Радев в Добрич Източник: Скрийншот видео кадър

"Вместо да ни заведът в Европа, ни заведоха в Африка. Те сами си казаха, че им трябва кеш за пране. Евала на тази Промяна. Време е да върнем България на пътя на европейското развитие", призова проф. Костадин Ангелов.

 

"Нашите опоненти отправят същите послания като миналата година. нищо ново, едни и същи опорни точки - те са добри, защото ГЕРБ е лош. И най-накрая идва икономическата и финансова политика на Асен Василев. Българите толкова са богати, че ако изключим данък инфлация, реалните доходи са по-малки. С 1 евро в България след тези 3 г. мчожете можете да си купите по-малко стоки, защото инфлационният балон на Асен Василев се напълни с хелий на измамното говорене", каза пред събралите симпатизанти и членове на ГЕРБ водачът на евролистата Росен Желязков.

Още от "Добрич"

Последни новини

Най-четени