Ферибот под руски флаг се сблъска с кораб край Шабла

При инцидента няма пострадали хора, като няма и разлив на гориво

Ферибот
Ферибот Източник: Pixabay

Фериботът "Славянин" се е сблъскал с друг плавателен съд източно от нос Шабла и в момента плава към Варна, предава БНТ. При инцидента няма пострадали хора, като няма и разлив на гориво.

 

"Славянин" плава под флага на Руската федерация. Той превозва газ в жп цистерни от Русия за България, като след престоя си във Варна е потеглил за Кавказ. Българският пилот е слязъл от "Славянин" в 17:50 часа. Инцидентът е станал между 2 и 3 часа след полунощ.

 

Корабът, който го е блъснал - "Ню райф", плава под флага на Палау. Той е избягал от мястото на инцидента и в момента плава към Босфора, където вече го чакат турските власти.

 

След сблъсъка "Славянин" е получил пробойна, наводнени са три баластни танка, но машинното не е пострадало. Макар и с лек крен той се връща във Варна на собствен ход.

Още от "Добрич"

Готова е съдебно-психиатричната експертиза на обвиняем за убийство в парк в Добрич, 31-годишният мъж може да носи наказа

Тежкото криминално деяние е извършено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен местен жител, който е бил намушкан смъртоносно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени