Главният прокурор поиска имунитета на депутат от ДПС, убил колоездач с колата си

27-годишният областен председател на Младежкото ДПС Юсеин Вейселов в Габрово е от с. Петко Славейков, общ. Севлиево

Юсеин Вейселов
Юсеин Вейселов

Главният прокурор на Република България Иван Гешев е внесъл  искане за сваляне на имунитета на народния представител с инициали Ю.В., съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

 

"Главният прокурор поиска да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер. С определение от 13.12.2021 г. Окръжният съд в Габрово е спрял наказателното производство срещу Ю.В. на основание чл. 25, ал.1, т.3 от НПК - поради придобиване на депутатски имунитет. Окръжна прокуратура-Габрово е внесла обвинителен акт на 10.09.2021 г. за престъпление по чл. 343 ал. 1 б. "в" във вр. с чл. 342 ал. 1 от НК - престъпление по транспорта. Продължаването на наказателното преследване срещу народния представител от 47-ото Народно събрание е възможно само с разрешение на Народното събрание на Република България или при писменото съгласие на Ю.В.", се казва още в съобщението на прокуратурата.

 

Единственият депутат, който отговаря на инициалите в съобщението на прокуратурата е Юсеин Вейселов от ДПС, който на последния парламентарен вот бе избран от Габрово. 27-годишният областен председател на Младежкото ДПС в Габрово е от с. Петко Славейков, общ. Севлиево и живее там, се казва в представяне на сайта на ДПС. Към септември м.г. е работил като рехабилитатор в МБАЛ "д-р Стойчо Христов" и "Медицински център 1" ЕООД в гр. Севлиево. Вейселов бе предаден на съд за това, че на 22 октомври 2019 година, на път между с. Кормянско и с. Петко Славейков, общ. Севлиево, при управление на лек автомобил "БМВ" нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на насрещно движещ се велосипедист. Делото бе спряно през декември, след като той се закле като депутат.

Още от "Габрово"

Последни новини

Най-четени