Делян Добрев: Най-големият завод за производство на водород в Европа ще бъде изграден край Хасково

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС откриха официално предизборната си кампания в Хасково

Делян Добрев
Делян Добрев Източник: ПП ГЕРБ

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС откриха официално предизборната си кампания в Хасково с водосвет в църквата "Свети Архангел Михаил". Водачът на листата и областен координатор на ГЕРБ Хасково Делян Добрев заяви, че коалицията тръгва към поредните парламентарни избори с увереността за победа. "Ние поемаме конкретни ангажименти и не се отказваме от нито един проект, който сме предвидили в региона. И тези идеи ще се случат, ако ГЕРБ участва в новото управление на страната, защото вече сме доказали, че работим и изпълняваме това, което сме обещали", подчерта Делян Добре.

 

Водосвет при откриването на кампанията
Водосвет при откриването на кампанията Източник: ПП ГЕРБ

Той съобщи, че най-големият завод за водород в Европа вероятно ще бъде изграден край Хасково. "До края на годината ще приключат преговорите с инвеститора и през следващата 2022 г. може да започне изграждането му", уточни водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Хасково и бивш енергиен министър Делян Добрев.

 

"Имаме много идеи, които предстои да бъдат реализирани в града и областта, а инвестициите в икономическата зона на територията на бившето летище Узунджово са само една част от тях", каза Добрев. Той обяви, че целта е за обща инвестиция от 1 милиард лева на този терен. Бившето военно летище беше дадено на община Хасково от второто правителство на Бойко Борисов и след това Общинският съвет даде зелена светлина за Икономическа зона на летището.

 

"Производството на водород е върхова технология и се очаква заводът тук да бъде най-големият в Европа. Производството на водород в един момент ще замени природния газ като гориво и за разлика от газа, водородът е възобновяем източник", допълни водачът на листата на ГЕРБ-СДС.

 

"Надяваме се победата ни да бъде по-сериозна от миналия път, защото това е важно за града и за хората. При наше участие в управлението Хасково ще има възможност да продължи да получава средства от Министерски съвет, за да реализира исканите от хората проекти", каза още Делян Добрев и припомни, че много улици и километри водопроводи бяха ремонтирани и подменени със финансовата помощ от държавния бюджет по време на управлението на ГЕРБ.

 

Още от "Хасково"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени