Благодарят на кмета на Ловеч Корнелия Маринова за позицията й към комунистическите престъпления

Това пише в писмо до нея бургаският журналист Иван Ванков

Корнелия Маринова
Корнелия Маринова Източник: Zonanews

Бургаският журналист Иван Ванков изпрати новата си книга "Обгорени съдби" до кмета на Община Ловеч с благодарствен надпис: "На г-жа Корнелия Маринова – с уважение и възхита!". Поводът е категоричната позиция и присъда на ловешкия кмет над зверствата в комунистическия концлагер "Слънчев бряг" (1959 – 1962).

 

Най-новата книга на бургаския журналист Иван Ванков
Най-новата книга на бургаския журналист Иван Ванков Източник: Община Ловеч
Най-новата му книга
Най-новата му книга "Обгорени съдби", с посвещение до кмета ан Ловеч Източник: Община Ловеч


В придружаващото писмо се казва:

"Пиша Ви с възхищение  от благородството и смелостта да говорите за "неопровержимите  факти за комунизма". В концлагера "Слънчев бряг" загина почти като юноша малкият брат на моя съученик Христо Хинков – Иван Хинков. На него аз посветих разказа си "Каменоделецът". На него и на надеждата, че поколенията, бъдещите хора, ще си спомнят и няма да забравят стореното зло, опасната жестокост към сънародниците, за да се угоди на поробителя".

 

Писмото на бургаския журналист Иван Ванков
Писмото на бургаския журналист Иван Ванков Източник: Община Ловеч

Авторът добавя, че е научил за позицията на кмета от в. "Трета възраст". Доказателство за категоричната позиция на Корнелия Маринова е и новият филм "Слънчев бряг – експрес към ада", създаден с финансовата подкрепа на Община Ловеч.

 

В книгата  "Обгорени съдби" се описват по интересен и вълнуващ начин съдбите на репресирани или потомци на репресирани хора. Те са от различни съсловия и етноси - селяни, търговци, учители, моряци или свещеници. 19-те разказа ни срещат с герои и съдби по истински случаи.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени