Кметът на Ловеч се срещна с наблюдатели от ОССЕ по повод предстоящите парламентарни избори

Основната тема бе подготовката на предстоящите избори, ситуацията около COVID-19 и предизвикателствата, пред които са изправени организаторите на вота

Кметът на Ловеч по време на среща с наблюдатели от ОССЕ
Кметът на Ловеч по време на среща с наблюдатели от ОССЕ Източник: Община Ловеч

Кметът на Ловеч Корнелия Маринова се срещна с наблюдатели на предстоящите парламентарни избори от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ), съобщават от общинската администрация. Те ще осъществяват наблюдение на парламентарния вот на територията на Северозападния регион. На срещата присъства и секретарят на Общината Даниела Цанова.


Ирмели Виено от Финландия и Мехмет Екинджи от Турция са наблюдатели от ОССЕ на предстоящите избори за Народно събрание на 4 април 2021г. Основната тема на разговора бе  подготовката на предстоящите избори, ситуацията около COVID кризата и предизвикателствата, пред които са изправени организаторите на вота.


Според Секретарят на Общината Даниела Цанова организационно-техническата подготовка за изборите върви ритмично и спокойно. Тя подчерта, че в условията на пандемия са предприети допълнителни мерки, насочени към хората, поставени в изолация, с цел гарантиране на правото им да дадат своя глас. Другите обсъждани теми бяха координацията между институциите ангажирани с изборите, готовността за гласуване с подвижни урни и прогнозите за избирателна активност.


Корнелия Маринова приветства съвместното партньорство и заяви, че кампанията протича в добрия тон на толерантност между участниците в нея и приканва всички към спазване на разпоредбите на Изборния кодекс и въведените противоепидемични мерки при провеждане на предстоящите избори.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени