Нови специализирани автомобили се включват в сметосъбирането в община Ловеч

Двата нови специализирани  автомобили за сметосъбиране са закупени на обща стойност 400 000 лева

Нови специализирани автомобили се включват в сметосъбирането в община Ловеч
Нови специализирани автомобили се включват в сметосъбирането в община Ловеч Източник: Община Ловеч

Връчени бяха ключовете на новите специализирани автомобили за сметосъбиране, както и на неотдавна дарените от Ерфурт леки коли на община Ловеч. Това стана на 27 юни 2022 г. в двора на Бившата казарма в присъствието на кмета на общината Корнелия Маринова.

 

Двата нови специализирани  автомобили за сметосъбиране са закупени на обща стойност 400 000 лева (без ДДС) и имат гаранция 24 месеца. Новите автомобили са марка BMC - TUGRA 2032, произведени по английски патент, дизел, ЕВРО 6, двигател 6700 кубика. Обслужват се от водач и двама работници. Обемът за отпадъци е 16 куб. м, работят с всички видове контейнери.

 

Георги Иванов, представител на фирмата-доставчик, обясни, че това е най-доброто на пазара като отношение между цена и качество. Извършено е предаване – приемате на колите от  специална комисия и е установено пълно съответствие между спецификацията на поръчката и доставката, което е отбелязано в протокол. Предстои обучение на работещите с новата техника.

 

"Обновяването на автопарка за сметосъбиране по селищата на общината беше крайно необходимо предвид амортизираните стари камиони, които често аварираха и ни принуждаваха да чакаме месеци, за да се намерят части. Наложи се да се обръщаме за помощ към външната фирма, която почиства града, да поеме и населените места. Сега ще изпълняваме дейността по почистване по-добре и в график, ще се работа с три камиона", каза кметът Корнелия Маринова.

 

Кметът Корнелия Маринова
Кметът Корнелия Маринова Източник: Община Ловеч

Тя връчи ключовете на Цветелин Цанов, управител на "Комунална дейност". Заместник- кметът Венцислав Христов пък пое ключовете на лек автомобил Пежо 208, който ще обслужва социалните домове, а другият  автомобил VW UP  ще направи по-мобилни служителите на "Контрол и сигурност" и КЕЧОР. На събитието присъства и заместник-кметът Даниел Колев.

Още от "Ловеч"

Николай Нанков: Има сигнали със съмнения за корупция в АПИ - изпращаме ги до компетентните органи

С несвързани обяснения, които често си противоречаха едно на друго, инж. Ясен Йорданов призна, че има нерегламентирани и порочни практики, свързани с възлагането на ремонтите и пътното поддържане в областите Варна и Добрич

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени