Централните фонтани в Монтана ще заработят тази неделя

Двата по-малки в градската градина и на площад "Алеко Константинов" вече работят

Централните фонтани в Монтана ще заработят тази неделя
Централните фонтани в Монтана ще заработят тази неделя Източник: Община Монтана

Започва усилено косене и миене на улиците по график преди предстоящите Великденски празници, съобщи кметът на Монтана Златко Живков. Пред журналисти той разказа къде продължава възстановяването на междублокови пространства, зелени площи и паркинги. Работата е съобразена с интересите на гражданите. Повече от 40 искания за постъпили до кмета  за поставяне или смяна на пейки пред жилищни блокове. Половината от тях вече са изпълнени.

 

През почивните дни ще бъде пуснат централния фонтан на площад Жеравица. Двата по-малки в градската градина и на площад "Алеко Константинов" вече работят. След изрязването на големите храсти и подмяната на осветлението в Слънчевата градина ще бъдат възстановени веригата от пана, върху които бяха представени фотоси от фестивалите на Монтана.

 

В парка на храм Свети Дух се изпълняват ремонтни дейности на фонтани, настилка, осветление и детския кът. Общината е осигурила за най-големия си храм оборудване и обзавеждане за организиране на трапезария, уточни още кметът Живков. От 20 април ще бъде спряно отоплението на административните и обществени сгради, които са на издръжка на общината, с изключение на детските ясли и градини, заяви Живков.

Още от "Монтана"

Последни новини

Най-четени