Красен Кралев: Няколко проблема парализират системата на спортните училища

Той участва в експертна среща в дискусионна форма заедно с бившия министър на образованието и науката Красимир Вълчев

Красен Кралев и Красимир Вълчев участват в експертна среща по темата "Образование" в Пазарджик
Красен Кралев и Красимир Вълчев участват в експертна среща по темата "Образование" в Пазарджик Източник: ГЕРБ-Пазарджик

В Пазарджик се проведе експертна среща в дискусионна форма с бившия министър на образованието и науката Красимир Вълчев. "Останах с приятно чувство, заради това, че конферентната зала на хотел "Хебър" в Пазарджик се оказа тясна, за да побере всички присъстващи педагогически специалисти от област Пазарджик. Освен аргументираното встъпление на Красимир Вълчев, който очерта основните акценти в програмата на ГЕРБ-СДС в сектор "Образование", имаше и доста въпроси и изказани мнения от присъстващите. Едно от тях касаеше спортните училища, а аз си позволих да отговоря и дам и моята гледна точка. Казах на педагогическите специалисти, че в нашата програма има залегнала реформа за спортните училища", коментира водачът на листата на ГЕРБ/СДС в областта Красен Кралев.

 

Експертна среща по темата
Експертна среща по темата "Образование" в Пазарджик Източник: ГЕРБ-Пазарджик

"Болно ми е това което виждам че се случва, защото има няколко проблема, които парализират системата. По отношение на делегираните бюджети споделих, че докато училищата гонят делегираните бюджети, то допускат в тях деца, които невинаги имат необходимите качества и талант, за да развият кариера в спорта. Този проблем не е само в спортните училища, същото се наблюдава и в музикалните, и в тези по изобразителни изкуства. Друг проблем със спортните училища е, че родителите на деца считат, че нивото на образование в тях е по-ниско. Това е проблем, защото целта на спортните училища е времето на децата да бъде структурирано така, че те едновременно с добрата си образователна подготовка да не нарушават и своя тренировъчен ритъм. Много треньори не позволяват на децата, с които работят, да преминат на обучение в спортно училище, защото ще загубят таксите, които родителите плащат за тренировките при тях", предупреди бившият спортен министър.

 

Красен Кралев
Красен Кралев Източник: ГЕРБ-Пазарджик

Според него, всичко това отдалечава Спортните училища от основната цел, за която са създадени -  да коват бъдещите шампиони на България, които да прославят държавата ни на най-високите спортни форуми. "Парите, които инвестираме в спортни училища, трябва да са оправдани. Това е целта на ГЕРБ-СДС, а и моята лична. За това ще работя, така както до сега, ако след изборите на 27 октомври ГЕРБ-СДС събере достатъчно подкрепа, за да бъде съставено стабилно правителство", завърши той.

Още от "Пазарджик"

Кметът Коев уважи пенсионерите по случай 1 октомври- Международен ден на възрастните хора

В своето обръщение той изрази благодарност за мъдростта и житейския опит, който възрастните хора споделят с по-младите и подчерта важността на тяхната роля за обществото

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Велинград продължава усилията си за подобряване на облика на езеро "Клептуза"

Обръщаме се към гражданите с молба да проявяват отговорност и да не крадат патиците, тъй като те играят важна роля за екосистемата на езерото, призовават от общинския пресцентър

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени