Бойко Борисов в Перник: ПП готвят колажи с мен и Пеевски - само да ги пуснат и почвам да разказвам, ще ги разсипя! (ВИДЕО)

Изпратихме линк от срещата в тази зала на Урсула фон дер Лайен. Истинска наслада е за нея да гледа пълните зали всеки ден, подчерта лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов
Бойко Борисов Източник: Скрийншот видео кадър

Това е седмата или осма зала и навсякъде основният противник ни е ПП. Ние не виждаме заплахите в другите партии - проруски, крайнодесни. А тази заплаха пълзи из Европа. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов започна речта си пред граждани и симпатизанти в Перни. Миньорският град е поредната му спирка. И разказа как през Ютуб канали се готвят колажи за него и лидера на ДПС Делян Пеевски.

 

Залата в Перник
Залата в Перник Източник: Скрийншот видео кадър

"Само да ги пуснат и почвам да разказвам неща от кухнята, предупреди Борисов. Ще ги разсипя, повтори той. Българите не бива да бъдат разделяни. Не бива да бъдат игнорирани мюсюлманите", посочи Борисов.

 

Главчев е премиер заради конституцията, която Христо Иванов направи, каза лидерът на ГЕРБ. Ние няма да правим повече компромиси, защото партията не може да го понесе. Имаме страхотна програма и днес, като я утвърждавах, питах а кой друг има програма. Единственият въпрос е дали ще правиш коалиция с ДПС, или не. Как ще управляваме тази държава. Дано колегите от ППДБ се вразумят, защото след това тази държава чата стабилност и сигурност. Оттатък са БСП и "Възраждане", призна Бойко Борисов.

 

Той уточни, че в Европа е много тежко положението. "Изпратихме линк от тази зала на Урсула фон дер Лайен. Истинска наслада е за нея да гледа пълните зали всеки дент", каза Борисов. И уточни, че в Пернишко ГЕРБ е направил най-много църкви и манастири.

 

Водачът на листата в Перник Георг Георгиев представи кандидат-депутатите от листата на ГЕРБ - СДС. Той изтъкна, че най-добрите резултати в страната за ГЕРБ са в Перник. И подчерта, че съпредседателят на ПП Кирил Петков, който води листата на ПП - ДБ в региона, явно не знае това. "Промяната" 3 години ни лъже и заблуждава. Няма как да пренебрегна факта, че Кирил Петков е водач в нашата област. Има 3 хипотези - той всъщност не знае, че най-добрите резултатите на ГЕРб са в Перник, е първата. Втората - той може и да не знае и за други неща за Перник. Третата хипотеза е, че се опитват да ни направят едно ала-бала и да ни натресат Бойко Рашков", каза Георг Георгиев.

 

Георг Георгиев
Георг Георгиев Източник: Скрийншот видео кадър

И предупреди, че тъй като Бойко Рашков е втори в листата на ПП - ДБ, явно се иска да го вкарат в парламента през задния вход. Сигурен съм, че тези избори ще бъдат много категорични в своя резултат, каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС. И перефразира Маргарет Тачър: "Има два пътя, единият път е ГЕРБ, а другият е грешен!". След което отново подчерта, че единствената партия, която може да поведе страната напред, е ГЕРБ.

 

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: Скрийншот видео кадър

След Георгиев думата взе Деница Сачева, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич. "Всяка подкрепа е много ценна за нас. Положихме големи усилия да не стигаме до избори и да продължим напред, но не беше възможно. Защото нямаше нито една мисъл за това, което ви вълнува, каквото е здравеопазването, инфраструктурата. Непрекъснато говорихме за службите, че цялата власт трябва да отиде при втория, а не при първия - победителя на изборите. А вие, хората, нито веднъж не получихте уважение от ПП. Ние трябваше да спрем тази разруха за България", каза в началото на речта си Деница Сачева.

 

Сачева, която  е председател на социалната комисия в парламента и бивш социален министър, обърна внимание, че средната работна заплата в Перник е по-ниска от средната работна заплата в страната. И добави по адрес на "Промяната": "В нито един момент тези хора не мислеха за хората. А, когато аз бях министър, г-н Борисов ми се обаждаше от всяка една среща. Не ни оставяше докато не решим един или друг проблем!".

 

След Сачева думата взе Росен Желязков, водач на листата на ГЕРБ-СДС за евроизборите и в Благоевград в изборите за национален парламент. ПП-ДБ още не знаят в кое политическо семейство ще бъдат в Европейския парламент, изтъкна той. "Днес е ден, в който кампанията навлиза в своята по-гореща фаза. Ние идваме с позитивни послания, които са записани в нашата програма за излизането на страната от упадъка. ПП загубиха не защото участваха в управлението, а защото сложиха страната в политическа безпътица, в институционална анархия в желанието да овладяват институции. Участваха в 3 правителства. И ние управлявахме в 3 правителства. Има ли разлика? Въпросът е риторичен", каза пред актива Желязков.

 

Росен Желязков в Перник
Росен Желязков в Перник Източник: Скрийншот видео кадър

И под аплодисментите на публиката предаде микрофона на Бойко Борисов. "То да беше един път, два пъти, тре пъти, човек да се изправи да говори нещо. Слушах колегите, смешно ли, тъжно ли е?  Това е сигурно осма-девета препълнена зала. В случая късметът беше, че има европейски избори. Та и държавата ще харчи пари за вот. Ние не виждаме заплаха в другите партии, тя пълзи из Европа. Какви компромати могат да говорят те за каквато и било политика. карат ни да си отваряме устата и да говорим за кухнята, в която предварително се работи. Сега разбирам как финансират през ютуб каналите колажи срещу Пеевски, срещу мене. Само да смеят, излизам и почвам да разказвам. Асен Василев какъв министър щеше да стане, Христо Иванов не го искаше", каза гневно от трибуната Бойко Борисов.

 

"Не може финансов министър да не знае, че бяджетът за пенсии няма нищо общо с държавния бюджет. Ние взехме тези пари, а не сме ги изработили. Ние заедно работихме. Те сега изведнъж се родиха. Всеки ден се събирахме с Пеевски, с Христо, Атанас, Тагарев. Те казваха, че Борисов само си мълчеше, а Пеевски говореше. Борисов е от пернишкия край и знае, че когато няма какво да кажеш, си мълчиш. Те знаят какво е реалното състояние на държавата. И някой трябва да скалъпи август-септември новия бюджет. Прекрасно е това да са ГЕРБ и ДПС. Това са хора, които казват абсолютни неистини, утре има надзорен съвет на НОИ, та целия пасив да дойде в нас. Едно време, когато се съревновахме с БСП, беше при кой повече ще бъдат усвоени евросредства. А сега от плана за възстановяване - нищо. Нашите пари стоят там", разгневи се Борисов.

 

" В енергетиката, в социалната сфера, в помощите за Маришкия басейн. Въоръженията - Страйкъри-те, помощта за Украйна. Винаги сме ги правили с ДПС. Токът ще поскъпва, защото фондовете са изхарчени. Едно време като се съревновяхме с БСп се съревновавахме при кой повече евросредства са усвоени в името на българите", заяви Борисов. 

 

"А сега от Плана за възстановяване - на практика нищо. Европейските държави си взеха парите (от Плана за възстановяване, бел. ред.). Нашите стоят там. Не само стоят - ние от бюджета, ето от там, от бюджета сме дали авансово за пенсии. И Асен Василев това го е вършил с моята лична подкрепа, въпреки недоволството на партията. Защото смятах, че това е по-добре за страната, поне отвън. Техните лидери нямат ли доблест да кажат: Ние с ГЕРБ и ДПС управлявахме", каза Борисов.

 

"Какво ще стане след изборите - хората са се уплашили и ГЕРБ ще победи. Войната в Украйна става все по-гадна, все по-кръвопролитна, Русия става по-силна, санкциите не й влияят, затова трябва да помагаме на Украйна. В Газа всички виждате какво се случва. Да се опитаме политическият тон да бъде на базата какво по-добро може да се направи. Трябва ни добрият разултат. Защото ми омръзна всеки политик да говори от името на хората", анализира бившият премир. 

 

"Вместо кампанията да върви, ние си търсим кусур аз, Кирил и Делян. Ние няма да правим повече компромиси, защото партията не може да го понесе. Имаме страхотна програма и днес, като я утвърждавах, питам кой друг има програма. Единственият въпрос е дали ще правиш коалиция с ДПС, или не. Как ще управляваме тази държава. Дано колегите от ППДБ се вразумят, защото след това тази държава чата стабилност и сигурност. Оттатък са БСП и "Възраждане", призна Бойко Борисов. Той уточни, че в Европа е много тежко положението.

 

Още от "Перник"

Над 126 млн. лв. ще се инвестират в градски транспорт с нулеви емисии, зарядни станции и инфраструктура за безопасна гра

Те ще бъдат насочени към общините Айтос, Асеновград, Велинград, Враца, Габрово, град Добрич, Казанлък, Ловеч, Пазарджик, Перник, Петрич, Самоков, Сливен, Хасково и Шумен

Прочетете повече прочетете повече

Бойко Борисов в Перник: ПП готвят колажи с мен и Пеевски - само да ги пуснат и почвам да разказвам, ще ги разсипя! (ВИДЕ

Изпратихме линк от срещата в тази зала на Урсула фон дер Лайен. Истинска наслада е за нея да гледа пълните зали всеки ден, подчерта лидерът на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени