Общинският съвет в Перник осъди политическото уволнение на Александър Александров от областната управа

Декларацията е адресирана до Румен Радев, служебния премиер Стефан Янев и председателя на НСОРБ инж. Даниел Панов

Общинският съвет в Перник осъди политическото уволнение на Александър Александров
Общинският съвет в Перник осъди политическото уволнение на Александър Александров Източник: ПП ГЕРБ

Общинският съвет в Перник прие декларация, с която остро осъди освобождаването на общинския съветник Александър Александров от заеманата длъжност в държавната администрация по политически причини. Текстът на документа беше предложен от председателя на групата на ГЕРБ Денислав Захариев и подкрепен от мнозинството от съветниците от различни политически партии. Декларацията е адресирана до Румен Радев, служебния премиер Стефан Янев и председателя на НСОРБ инж. Даниел Панов.

 

"Уведомяваме Ви за безпрецедентен случай на упражнен политически натиск върху действащ общински съветник, който е освободен от заеманата от него експертна длъжност в Областна администрация – Перник само ден след като същият е регистриран като кандидат за народен представител от листата на Коалиция ГЕРБ - СДС.
Случилото се с колегата Александър Александров дава ясна индикация за заплахата от упражняване на политически натиск върху всеки един от нас от страна на Областния управител на Перник. Това действие е явно погазване на демократичните принципи, заложени в Конституцията. ОбС-Перник остро осъжда упражняването на натиск върху всеки един гражданин на Република България на база неговите политически възгледи. Противопоставяме се на всяко действие, което води до възпирането на дейността на всеки един от нас, а именно да защитаваме интересите и нуждите на нашите съграждани", се казва в декларацията.

Още от "Перник"

Земеделците - на национален протест: Планират демонстрации и блокади

Фермерите поискаха оставката на земеделския министър и изпратиха писмо със срок за решение на проблемите им до неделя. В противен случай заявяват, че "следващия вторник ще блокират държавата"

Прочетете повече прочетете повече

Велико Търново, Шумен и Перник също обявяват грипна епидемия, Варна и Пазарджик преустановяват присъствения учебен проц

Общите временни мерки в областите включват преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца, профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации

Прочетете повече прочетете повече

Кметът на Перник се срещна с чуждестранни гости, дошли за Международния фестивал на маскарадните игри “Сурва“

На срещата, която се проведе в тържествената зала на Минната дирекция, присъстваха представители на 17 маскарадни групи, както и членове на ФЕКГ и делегации от 15 държави

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени