Общинският съвет в Перник осъди политическото уволнение на Александър Александров от областната управа

Декларацията е адресирана до Румен Радев, служебния премиер Стефан Янев и председателя на НСОРБ инж. Даниел Панов

Общинският съвет в Перник осъди политическото уволнение на Александър Александров
Общинският съвет в Перник осъди политическото уволнение на Александър Александров Източник: ПП ГЕРБ

Общинският съвет в Перник прие декларация, с която остро осъди освобождаването на общинския съветник Александър Александров от заеманата длъжност в държавната администрация по политически причини. Текстът на документа беше предложен от председателя на групата на ГЕРБ Денислав Захариев и подкрепен от мнозинството от съветниците от различни политически партии. Декларацията е адресирана до Румен Радев, служебния премиер Стефан Янев и председателя на НСОРБ инж. Даниел Панов.

 

"Уведомяваме Ви за безпрецедентен случай на упражнен политически натиск върху действащ общински съветник, който е освободен от заеманата от него експертна длъжност в Областна администрация – Перник само ден след като същият е регистриран като кандидат за народен представител от листата на Коалиция ГЕРБ - СДС.
Случилото се с колегата Александър Александров дава ясна индикация за заплахата от упражняване на политически натиск върху всеки един от нас от страна на Областния управител на Перник. Това действие е явно погазване на демократичните принципи, заложени в Конституцията. ОбС-Перник остро осъжда упражняването на натиск върху всеки един гражданин на Република България на база неговите политически възгледи. Противопоставяме се на всяко действие, което води до възпирането на дейността на всеки един от нас, а именно да защитаваме интересите и нуждите на нашите съграждани", се казва в декларацията.

Още от "Перник"

Кирил Ананиев и Красен Кралев дадоха начало на реконструкцията на зала "Борис Гюдеров" в Перник

Министър Кралев обяви, че скоро започва изграждането на два физкултурни салона в СУ "Д-р Петър Берон" и в Професионална гимназия по икономика в Перник

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Ананиев присъства на първата копка на реконструкцията на водопровода в две радомирски села

Кметският наместник на село Жедна Людмила Борисова заяви, че водопроводната мрежа в тези села е строена през 1958 година и е силно амортизирана, като загубите на вода по трасето са значителни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени