Започна първият Ковашки събор в Асеновград (ВИДЕО)

А на сцената в Градския парк продължава детският празник

 Започна първият Ковашки събор в Асеновград
Започна първият Ковашки събор в Асеновград Източник: Община Асеновград

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално първият Ковашки събор. Дори той лично облече работна престилка и ръкавици и показа на присъстващите в Градския парк, че с желание и упоритост всеки може да се научи на ковашката професия.

 

 

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев лично облече работна престилка и сложи ръкавици
Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев лично облече работна престилка и сложи ръкавици Източник: Община Асеновград

Д-р Грудев благодари на майсторите, че са избрали Асеновград за домакин на първото по рода си събитие в страната, от такъв мащаб. И ги увери, че и занапред община Асеновград ще прави всичко възможно за да подкрепи затвърждаването на този събор, като част от културния календар на града, а провеждането му да се превърне в традиция.

 

 Започна първият Ковашки събор в Асеновград
Започна първият Ковашки събор в Асеновград Източник: Община Асеновград

Ковачите, от своя страна, връчиха на кмета благодарствено писмо, с което изразяват своята признателност и искрена благодарност за подкрепата и личното съдействие на градоначалника. Една от целите на първия ковашки събор в Асеновград е да се съхранят и предават на бъдещите поколения занаятчийските умения и традиции, казват организаторите.

 

Днешният предпразничен ден в Градския парк продължи с много изненади за най-малките посетители - танци, песни, парад на приказните герои и още куп интересни дейности. Събитията продължават през целия ден днес. А утре Асеновград ще чества своя празник с още по-богата програма, която може да откриете ТУК.

 

ВИДЕО от събитието може да гледате ТУК.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени