100 проби вина се борят за I-то място във винения конкурс в Асеновград

11 от пробите са производство на жени

Домашно вино
Домашно вино Източник: Община Асеновград

Приключи приемането на проби в конкурса на община Асеновград за "Най-добро домашно вино". Интересът към винената надпревара е изключително голям. Най-добрите винари ще бъдат наградени лично от кмета на общината д-р Христо Грудев на специална церемония.

 

"Този конкурс е част от емблемата на Асеновград. Неслучайно той е известен в цяла България, а и извън границите на страната, като градът на виното. Радостен съм, че конкурсът се е превърнал в традиция и с всяка изминала година участниците се увеличават", каза в коментар кметът на Асеновград д-р Грудев.

 

Общо предоставените проби вина са точно 100 на брой. Включилите се майстори винари са не само от Асеновград, а и от Пловдив, Бургас, Първомай, Мадан, Куклен, Перущица, Крумово, с. Червен, с. Долнослав, с. Тополово, с. Житница.

 

Има предоставени проби от четирите вида, разпределени по следния начин: червени вина – 66 бр.; бели вина – 19 бр.; розе – 11 бр.; пелин – 4 бр. 11 от пробите са производство на жени.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени