Близо 200 абитуриенти бяха изпратени тържествено от кмета на Асеновград

Зрелостниците поеха по своя път

Абитуриенти, заедно с кмета на Асеновград д-р Христо Грудев
Абитуриенти, заедно с кмета на Асеновград д-р Христо Грудев Източник: Община Асеновград

 Близо 200 абитуриенти бяха изпратени тържествено от кмета на Асеновград д-р Христо Грудев. Той им пожела да сбъдват мечтите си и да постигат целите си, независимо от трудностите, които ще срещнат по своя път. Д-р Грудев поздрави лично всеки един от зрелостниците и му връчи папирус с послание.

 

"Скъпи приятелю,
Ето, че дойде така чаканият момент, когато ще чуеш последния училищен звънец. Ще благодариш на любимите учители и приятели за годините, прекарани заедно и ще поемеш по своя път. Днес е твоят бал – твоят красив и незабравим празник! Стотици абитуриенти ще огласят Асеновград със смях и песни и ще озарят града ни с красота и младост.
В този прекрасен миг ти отваряш вратата за нови светове и за неизвестни предизвикателства. Ще учиш и работиш. Ще пътуваш и обичаш. Ще опознаеш нови места и ще заспиваш под чужди звезди. Но накъдето и да поемеш, с когото и да те срещне Негово Величество Животът, не забравяй никога откъде си тръгнал. Бъди продължение на древната история на нашия град. Носи в сърцето си онзи асеновградски дух, с който ще побеждаваш.
Тук е всичко, което ти дава здрави корени и те е направило такъв, какъвто си днес. Тук е домът ти, семейството, училището, приятелите. Тук вечерникът всяка вечер ще нашепва името ти и ще ти дава крила да полетиш към мечтите си. Бъди здрав, стъпвай уверено, обединявай воля и енергия за добри дела. И обичай! Тогава и Вселената ще се усмихне и ще ти отвърне с любов. Нека нашата положителна енергия и благословия днес да бъдат твоята щастлива орис!
На добър час!"

 

Тази вечер кметът на Асеновград ще поздрави и изпрати 27 абитуриенти, а утре – още 77.

*Албум със снимки от тържествения ритуал по изпращането на първите 3 училища ще откриете ТУК.

Още от "Пловдив"

Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени