Борисов в Пловдив: Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на кмета от Подуене от ПП да е министър (ВИДЕО)

Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност, подчерта Борисов

Борисов в Пловдив
Борисов в Пловдив Източник: Скрийншот видео кадър

Аз не искам да коментирам тази тема, тя не е моя, каза в Пловдив лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпрос за идеята Димитър Главчев да е едновременно служебен премиер и външен министър.

 

От партия ГЕРБ не приема услужливите медии на "Партията на Промяната", да не зададат нито веднъж въпроса "Трябва ли да се смени строителния министър", чийто син е кмет на Подуене от ПП. А майката е министър. Как пък веднъж не ви се откъсна от душата един такъв въпрос? Или как Гвоздейков е министър, или Спецов е шеф (на НАП, бел. ред.)", ядосано заяви лидерът на ГЕРБ.

 

"Само за външния министър ви диктуват да питате. Другите теми не ви ли интересуват? Може ли майката на кмета от Подуене от ПП да е министър? Това е цялото строителство в страната? Но това за вас не е проблем. Не са ви удобни тези въпроси, защото нямате отговори. Вие, услужливите медии, направихте мечешка услуга на "Партията на Промяната". Те ги държаха с цялата им безотговорност, арогантност, некомпетентност", повтори отново Борисов.

 

"Техните избиратели, на ПП и ДБ, как си обясняват, че всеки ден между 8 и 10 млн. кубика руска газ влизат в България? Това ли им е диверсификацията? Три години руски петрол, с дерогация. Сега погледнете навън цените на бензина и дизела същите ли са - същите са. Но заминаха ли 7 млрд. долара за Путин - заминаха. Какво ще обяснят от своите избиратели от ПП и ДБ? Какви са тези глупости - кой бил помогнал на Путин?", добави Борисов.

 

"Не знам откъде на ПП-ДБ им дойде тази омраза. Ние имаме 11 танкера платени до момента, и нито един от тях не е влязъл у нас. Само един от тях е в Турция. Това ли ще обясняват от ПП в кампанията", попита Борисов.

Той коментира, че е много изгодно, че България има 20 процента от терминалите на газ в Гърция. По-същия начин стратегическо било значението на договора с "Боташ", когато дойде стратегическата забрана за доставка на руски газ в Европа.

 

Борисов каза още, че не е прието от Денков и Радев предложението на ГЕРБ за стратегически доставки. "Когато Германия и Нидерландия спрат терминалите си за руски газ, тогава Балкански поток ще стане печатница за пари. Стотици милиони печалба се бълват на година, а те си правят комисии. Срамуваме се след вчерашното заседание, каза Борисов и допълни, че ги е срам, че са били с тя".

 

Лидерът на ГЕРБ коментира и възможността за следизборни коалиции, като обеща изключително позитивна кампания. Той каза, че са възприели като фантазии неговото предложение Асен Василев да остане финансов министър, а Габриел външен. Той се отказал и от отбрана, и от енергетика само да има правителство. Това е трябвало да бъде направено, за да не се счупи държавата.

 

Борисов припомни и причините да се провали ротацията и да се разтури сглобката - желанието Николай Денков да стане външен министър. "Вече ми омръзна комунисти стари, тъмночервени да връщат в управлението", каза още лидерът на ГЕРБ.

 

"Ние 3 години правим избори с изключително враждебна среда - с министри като Бойко Рашков и Демерджиев. По-тежко не ни е било. Справяли сме се и ги побеждаваме. И сега ще се справим. Техни министри, без нито един човек никъде от ГЕРБ", заяви Борисов.

 

Борисов заяви, че би се кандидатирал за кандидат от Пловдив, ако го искат, на което колегите му казаха, че би било удоволствие.


Бойко Борисов е в Пловдив за пролетния бал на местната структура на ГЕРБ.

 

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени