Дани Каназирева: Готви се манипулация на вота

Бойко Рашков използва полицията за политически поръчки, смята водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив област

Дани Каназирева
Дани Каназирева Източник: NOVA NEWS
"Изводът, който може да бъде направен е, че се готви манипулация на вота. Немският Конституционен съд с много ясни аргументи ликвидира машинното гласуване в Германия заради лесния начин на манипулация с него на вота. Логично е да се броят разписките, за да се гарантира сигурността на резултата", това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Пловдив област Дани Каназирева. 
 
"Това е много сериозен проблем, скандално е и наистина застрашава демократичните устои на страната ни, тъй като е посегнато на правото на избор, правото на честен вот. Знаете, че машинният вот е отречен от цяла Европа, България беше наредена със страни от Третия свят. През софтуера им машините могат да бъдат манипулирани и прекият избор е опосреден от един софтуер, до който имат достъп определени технически лица. И хората, застъпниците, партиите, организациите са лишени от контрол", добави тя. 
 
Тези машини не са резерва, това разбрах от разговор с нашите представители в ЦИК, разясни Каназирева. Тя разясни, че с контролните разписки действително може да се контролира вота, те обезпечават реалния резултат. От ГЕРБ-СДС държат това преброяване да се случи.
 
За обвиненията на вътрешния министър Бойко Рашков към лидера на Бойко Борисов за притежание на банка Дани Каназирева смята, че са чисти политически нападки без никакви доказателства, като политически поръчки тя определи и последните акции на полицията. Според нея омразата и реваншизмът от страна на служебното правителство към ГЕРБ подкопава демокрацията и сигурността на България.
 
"Изнесеното от Бойко Рашков е абсолютен политически акт, който се характеризира с изключителна доза истерия на вътрешния министър, разбира се, по наставленията на Румен Радев. Целта е да се атакува и дескридитира коалиция ГЕРБ-СДС, силно изнервени от социологическите проучвания, че въпреки атаките, които не са спрели вече шест месеца, единствената дясна коалиция в България е на първо място. И не само е на първо място, но и непрекъснато увеличава резултата си и разликата между нея и втората политическа сила", коментира още водачът на ГЕРБ-СДС в Пловдив област. 
 
Дани Каназирева е убедена, че заради всички скандали и опити за очерняне на коалицията ГЕРБ-СДС те ще имат дори по-висок резултат.
 
"Да смениш главния прокурор с друг не е съдебна реформа. Да се избира главен прокурор от парламента означава да се върнем към Конституцията на Тодор Живков", категорична бе юристът относно предлаганите от "Демократична България" съдебни реформи.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени