Георги Мараджиев, кмет и областен лидер на ГЕРБ-Пловдив област: Като спечелим предсрочните избори, нека да ме назначат за 6 месеца шеф на МВР (ВИДЕО)

Нито мен, нито Борисов ни е страх от арести, но това е полицейщина

Георги Мараджиев
Георги Мараджиев Източник: Скрийншот/Facebook

"От няколко месеца тече акция, както срещу Борисов, така и срещу отделни кметове и представители на партия ГЕРБ от страна на икономическа полицията и други органи на МВР. Включен е целият апарат с цел опорочаване на кметове като мен и на областни координатори от партията". Това заяви Георги Мараджиев, кмет на община Стамболийски и областен лидер на ГЕРБ-Пловдив област, след като за около два часа и половина беше на разпит във Второ РУ на МВР Пловдив. 

 

По думите му след ареста на Бойко Борисов, незаконните действия на МВР се повтарят и в редица населени места, като целта е да се засили страха в симпатизантите на ГЕРБ. Мараджиев заяви, че разпитът е бил за събитията от 10 ноември 2021 г. в Ново село, когато той и местни жители направиха жива верига пред търговски обект, в който Икономическа полиция провеждаше акция по време на предизборната кампания. По думите на Мараджиев, го викат за трети път по дадения казус. Според него целта на цялото мероприятие е той да бъде сплашен и да се всее страх в другите кметове на ГЕРБ и членовете на партията. 

 

Георги Мараджиев
Георги Мараджиев Източник: Facebook

"Икономическа полиция има сигнал, който е от миналата, година, в който съм обвинен, че съм предизвикал безредици в Ново село. Но тогава икономическа полиция нахлу в магазина на гражданин, имаше и стълкновения между полицията и гражданите", заяви Мараджиев.

 

Според него идеята на МВР е била той да бъде подведен под съдебна отговорност, за  да бъде свален като кмет на община Стамболийски. "Идеята е отстраняване на  кметове, на  областни координатори от ГЕРБ, за да бъде и обезсилена и обезглавявана  партията", допълни той.

 

Освен него още 15 човека са привикани на разпит, в това число и общинския ръководител на партията в Стамболийски. "Нито аз, нито Борисов се страхуваме  от арести, но се страхувам от това, че всички тези събития, които стават водят към една полицейщина, към една полицейска атака", категоричен е Мараджиев.

 

Той заяви, че ГЕРБ ще спечели предсрочните избори, които идват. "Ще има предсрочни избори и ние ще ги спечелим. Имам една молба - нека да ме назначат за 6 месеца шеф на МВР. Нищо повече не искам, само 6 месеца", допълни Мараджиев.

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени