Готова е новата спортна площадка в ОУ "Отец Паисий" - Асеновград

Учениците ще могат да спортуват още по-активно

Д-р Христо Грудев
Д-р Христо Грудев Източник: Община Асеновград

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално новоизградената спортна площадка в ОУ "Отец Паисий" в града.

 

"Винаги се радвам, когато направим нещо хубаво за децата на Асеновград. Те са нашето бъдеще. Знаете, че община Асеновград беше одобрена по проект за две спортни площадки. Едната е в изградена в ОУ "Христо Ботев" – с насока футбол. А другата е тази – в ОУ "Отец Паисий" – комбинирана за волейбол и баскетбол. Тук от I клас до VIII клас съм учил аз, моите роднини, приятели и съседи. Съоръжението стана много добре. Ще се радвам да се ползва активно и по този начин да се изгражда любов и уважение към спорта у подрастващите, независимо дали ще достигнат високи постижения, или ще спортуват просто за здраве и тонус. Нека да се радваме и да надграждаме това, което вече имаме", каза пред присъстващите кметът д-р Грудев.

 

Д-р Христо Грудев изпробва баскетболния кош
Д-р Христо Грудев изпробва баскетболния кош Източник: Община Асеновград

Той припомни, че в съседство с ОУ "Отец Паисий" постепенно се обособява цял един нов квартал. В момента там се строи и детска градина, която ще могат да посещават над 160 деца. Така, изграждането на новата спортна площадка е елемент от цялостното развитие на квартала.

 

Сумата, която бе инвестирана в съоръжението, е в размер на 105 887 лв. Парите са привлечени чрез одобрен проект "Изграждане на комбинирана спортна площадка за волейбол и баскетбол в двора на ОУ "Отец Паисий" – гр. Асеновград" на Министерството на образованието и науката (МОН) по "Програма за изграждане и основен ремонт на спортни площадки в държавните и общински училища".

 

Откриване на нова спортна площадка в Асеновград
Откриване на нова спортна площадка в Асеновград Източник: Община Асеновград

 

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени