Иво "80 % дебили" Христов вече няма да е депутат

През 2017 г. проф. Христов предизвика скандал с фразата си, че 80 процента от българите са дебили

Иво Христов
Иво Христов Източник: БГНЕС

Това обяви той на страницата си във фейсбук, след като вчера стана ясно, че вече няма да води пловдивската листа на БСП. Вместо Христов там за водач бе сложен зам.-председателят на партията Кристиян Вигенин.


"Уважаеми колеги и приятели. Все някога този момент щеше да дойде. Взех решение да прекратя моята депутатска дейност. За да остана верен на себе си... Живот, смисъл и каузи има и отвъд депутатството. Другото е суета", написа Христов във фейсбук снощи.

 

През 2017 г. проф. Христов предизвика скандал с фразата си, че 80 процента от българите са дебили. Те бяха казани пред социалисти в Раднево в защита на твърдение на говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, че българския народ не е спасил своите евреиски сънародници през Втората световна война. А това било направено от Съветската армия. Проф. Христов пък обясни, че 80 процента от българите са дебилни и не могат да се подпишат и заради това не могли да направят подписка за защита на евреите.

Още от "Пловдив"

Премиерът Главчев: Почитаме една от най-славните дати в българската история - Априлското въстание и чудодейното обединен

По думите на служебния премиер Клисура е достойнство, копнеж и ентусиазъм, непоклатима решимост срещу НЕсвободата, срещу потисничеството, срещу безправието

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени