Какво е изградено по темата "Градска среда" в Асеновград през мандата?

Прочетете изпълнените обекти по отношение на инфраструктурата

Асеновград
Асеновград Източник: Община Асеновград

Община Асеновград представя направеното в сферата на инфраструктурата в града и населените места в района. По отношение на категорията "Градска среда" от конкурса "Кмет на годината", организиран от портала kmeta.bg , ето какво е изградено през мандата на д-р Христо Грудев, за периода 2019 г. – 2023 г.

  1. Ремонтираха се десетки километри улици и тротоари – както в Асеновград, така и в селата на общината, привлякоха се и средства за рехабилитация и ремонти на републикански пътища в региона.
  2. Извършва се ремонт на т.нар. тунел до централната поща в града.
  3. Направи се благоустрояване на Зона 5 от кв. "Запад" в Асеновград.
  4. Строи се нова детска градина за 6 групи деца.
  5. Реновиран бе изцяло централният площад в Асеновград, като след ремонта му се подобри стабилността, а визията му придоби съвременен европейски вид.
  6. Спечелен е проект за подмяна на уличното осветление в Асеновград с LED осветителни тела.
  7. По населените места в общината бяха изградени спортни площадки и кътове за отдих. Бяха облагородени централни пространства и паркове. За целта бяха привлечени средства чрез различни одобрени проекти по ПУДООС.
  8. Спешно се ремонтира сградата на ОУ "Ангел Кънчев" в Асеновград.
  9. Укрепиха се две свлачища, които представляваха опасност за преминаващите през съответните зони – по пътя Асеновград – Асеновата крепост и на ул. "Странджа".
  10. Създадено беше COVID-отделение, в което медиците се бореха за здравето и живота на пациентите си по време на пандемията.
  11. Изграден е водопровод до Мулдавски манастир "Св. Петка", чрез съвместната работа на община Асеновград и ВиК – Пловдив, като предстои пускането му в експлоатация.
  12. Обнови се настилката на "Пешеходния мост" в Асеновград.
  13. Междублоковото пространство на квартал 207 в Асеновград е напълно реновирано и благоустроено – от огромно езеро, при всеки дъжд, мястото се превърна в привлекателна и уютна зона както за желаещите да отдъхнат в беседката там, така и с удобство за паркиране на автомобили.
  14. Решава се проблемът с липсата на достатъчно добро водоснабдяване в 5 асеновградски села – Червен, Леново, Долнослав, Горнослав, Искра. Община Асеновград сключи договор, на база извършено инженерно-хидрогеоложко проучване, за осигуряване на необходимото водно количество. За целта вече тече изпълнението на проект по изграждане на хоризонтален отточен дренаж.
  15. Започна реалната работа по изграждане на нов водопровод и канализация – частично в кв. "Баделема" в Асеновград.

И не на последно място, Пречиствателната станция за отпадни води (ПСОВ) в Асеновград беше предоставена за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК – Пловдив. Когато започна настоящият мандат съоръжението не функционираше.

 

Всичко гореописано е в резултат на работата на градоначалника д-р Христо Грудев и неговия екип, в рамките на мандат 2019 г. – 2023 г. Всеки може да подкрепи направеното, като гласува в националния конкурс "Кмет на годината", в категория "Градска среда" - от следния ЛИНК: https://kmetnagodinata.bg/obshtina/goliama .

Още от "Пловдив"

Последни новини

Най-четени